Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kunnanvaltuustoa puhuttivat talous ja tulevaisuuden sotepalvelut

Polvijärven kunnanvaltuustoa puhuttivat talous ja tulevaisuuden sotepalvelut

Polvijärven kunnanvaltuuston vuoden 2023 ensimmäinen kokous pidettiin keskiviikkona 3. toukokuuta. Kokous on siirtynyt suunniteltua myöhemmäksi käytännön syistä – valtuuston käsiteltäväksi ei asioita ole tullut, eikä kokousta ole siksi ollut tarkoituksenmukaista järjestää aiemmin.

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan luottamushenkilöpalkkioiden tarkastamisen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan osalta keskusteluitta. Palkkioita korotettiin siten, että 1.3.2023 lukien vaalilautakunnan ja -toimikunnan puheenjohtajille maksetaan kultakin vaalitoimituspäivältä 150 euron suuruinen palkkio. Vaalilautakunnan ja -toimikunnan jäsenten palkkiot ovat puolestaan 120 euroa per vaalitoimituspäivä.

Valtuusto keskusteli lyhyesti vuoden 2022 käyttötaloudesta ja investointeihin varattujen määrärahojen ylityksistä. Talousarvioon nähden viime vuonna ylittyivät eniten sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdennetut menot (1 980 000 euroa), teknisen toimen menot (675 000 euroa) ja sivistystoimen menot (196 000 euroa).

 Suurinta hämmästystä valtuutettujen keskuudessa herätti Siun soten menojen raju kasvu.

- Miten on mahdollista, että Siun soten budjetointi meni niin pahasti pieleen, Voitto Parikka hämmästeli.

Teknisen toimen ylitykset saivat sitä vastoin häneltä ymmärrystä osakseen:

- Talousarviota tehtäessä ei tiedetty sotatilanteesta mitään. Ja juuri sota on vaikuttanut energian hinnannousuun.

Valtuusto hyväksyi rahankäytön saatesanoin, että jatkossa toimialojen tulee seurata tarkemmin talousarvion toteutumista, ja tuotava tarvittaessa näköpiirissä olevat budjettiylitykset valtuuston käsittelyyn jo tilikauden aikana.

Muissa asioissa valtuustoa puhutti ennen kaikkea Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen palvelustrategialuonnos ja palveluverkkoskenaariot. Huolta kannettiin sosiaali- ja terveyspalveluiden säilymisestä Polvijärvellä. Myös tiedonsaanti suunnitteilla olevista muutoksista koettiin ongelmalliseksi.

- Kaikilla ei verkkoyhteyksiä ole, joten sähköinen tiedottaminen ei yksin riitä. Kuntalaisten kuulemistilaisuuksia järjestetään toivottavasti laajemmin, Marjukka Varonen totesi.

- Viestinnän merkitys ei ole pieni. Siksi järjestämme Polvijärvellä touko-kesäkuussa kuntalaistilaisuuden, johon kutsumme myös hyvinvointialueen edustajia selventämään tilannetta, Urpo Leminen jatkoi.

Valtuuston kokouksessa jätettiin yksi aloite. Maire Haarasen, Voitto Parikan, Riitta Kurosen ja Jaana Jylhä-Ollilan allekirjoittamassa aloitteessa ehdotettiin, että Polvijärven kunta ottaisi käyttöön verovapaan työsuhdepyöräedun. Aloitteen mukaan edun käyttöönotto motivoisi liikkumaan, olisi ympäristöteko sekä vahvistaisi myönteistä kuvaa Polvijärven kunnasta työnantajana.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Kunnanvaltuuston kokouksen puheenjohtajana toiminut Jorma Tanskanen
jorma.tanskanen@hotmail.fi
Puh. 0500 679 878

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan nuija

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute