Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvi on edelleen koronavirusepidemian perustasolla – tilannetta tarkkaillaan tiiviisti

Polvijärvi on edelleen koronavirusepidemian perustasolla – tilannetta tarkkaillaan tiiviisti

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on huonontunut viime viikkoina. Joensuun kaupungin on todettu olevan kiihtymisvaiheessa, ja kaupungissa on otettu käyttöön useita suosituksia ja rajoituksia tartuntojen ehkäisemiseksi.

Polvijärvi on edelleen muun maakunnan tavoin epidemian perustasolla. Polvijärvellä kuitenkin tarkkaillaan ympäröivän maakunnan koronavirustilannetta ja varaudutaan tarvittaessa siihen, että päätöksiä suosituksista ja rajoituksista voidaan joutua tekemään pikaisestikin. Tällä hetkellä käytössä olevien ohjeiden ja suosituksien kiristämiselle ei nähdä vielä tarvetta.

- Toistaiseksi Polvijärven tilanne on ollut verrattain rauhallinen. Sisäliikuntapaikkamme ja muut yhteiset tilat ovat normaalisti avoinna, ja niissä pätevät aiemmin tekemämme kävijämäärärajoitukset ja ohjeet. Otamme kuitenkin tilanteen vakavasti – jos tilanne sitä vaatii, otamme kovemmat rajoitukset käyttöön, sanoo kunnanjohtaja Jari Tuononen.

Polvijärven sisäliikuntapaikkojen ja yhteisten tilojen koronasuositukset ja -ohjeet voit lukea omasta tiedotteesta.

Joensuussa on ilmennyt useita koronaviruksen tartuntaryppäitä, jotka ovat aiheuttaneet laajoja altistumisia monissa eri paikoissa. Myös Polvijärvellä on yksi altistumispaikka tiedossa: tiistaina 17.11. klo 11–11.30 Turvalan ruokalassa olleet ovat voineet altistua koronatartunnalle. Jos on ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja seuraavan kymmenen vuorokauden aikana ilmenee koronaan sopivia oireita, tulee tehdä oirearvio verkossa www.omaolo.fi tai ottaa yhteyttä puhelimitse omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116 117.

Kaikkiaan koronatestiin on syytä mennä, vaikka oireet olisivatkin hyvin lieviä. Pienissäkin oireissa tulee jäädä kotiin, kehottaa Tuononen.

- Nyt peräänkuulutetaan vastuullisuutta meiltä kaikilta. Nyt ei pidä jäädä odottelemaan uusia rajoituksia, vaan muistaa että on myös jokaisen omalla vastuulla huolehtia omasta ja toisten terveydestä ja turvallisuudesta. Pidetään turvavälejä, pestään käsiä, vältetään sosiaalisia lähikontakteja, käytetään tarvittaessa kasvomaskeja. Nämä ovat ne tärkeimmät asia, mitkä jokainen voi itse tehdä.

- Toivon, että polvijärveläiset noudattaisivat annettuja ohjeita ja suosituksia sekä harkitsisivat nyt tarkkaan esimerkiksi osallistumista erilaisiin tapahtumiin, joissa turvavälejä ei voida pitää.

Kunta kannustaa käyttämään kasvomaskeja oman harkinnan mukaan erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Polvijärvellä maskin voi saada sosiaalitoimistosta (Polvijärventie 22, 83700 Polvijärvi) keskiviikkoisin klo 9–11. Hakijalla ei tarvitse olla perhe- ja sosiaalipalvelujen tai ikäihmisten palvelujen asiakkuutta eikä hänen tarvitse todistaa tarvettaan jakelupaikalla. Lisätietoja jakelusta voi lukea Siun soten verkkosivuilta: https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Polvijärven koronavirusohjeet asukkaille löytyvät kootusti verkosta www.polvijarvi.fi/korona. Ohjeita päivitetään aina tarvittaessa. Kunta tiedottaa merkittävistä muutoksista ja uusista rajoituksista aina myös erikseen.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Jari Tuononen
jari.tuononen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Polvijärven logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute