Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvi on koronavirusepidemian perustasolla - maskisuositus ja muutokset palveluissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan

Polvijärvi on koronavirusepidemian perustasolla - maskisuositus ja muutokset palveluissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan

Polvijärven kunta jatkaa voimassa olevia koronasuosituksia ja palvelurajoituksia. Johtoryhmä päätti torstaina 25.2.2021 pitää tällä hetkellä voimassa olevat linjaukset toistaiseksi ennallaan.

Siun sote tiedotti torstaina 25.2.2021 koronavirusepidemiatilanteen olevan kiihtymisvaiheessa Joensuun työssäkäyntialueella (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi). Muualla maakunnassa kuten Polvijärvellä epidemia on perustasolla. Tästä syystä Polvijärvellä jatketaan aiempien Siun soten suosituksien ja ohjeiden noudattamista.

Vaikka Polvijärvi on toistaiseksi koronavirusepidemian perustasolla, tilanne voi muuttua hyvin nopeasti huonomaksi, niin kuin valtakunnallisestikin on nähty.

Polvijärvellä varaudutaan siihen, että mikäli kunta siirtyy kiihtymisvaiheeseen, on mahdollista, että yläkoulussa ja lukiossa siirrytään ripeällä aikataululla etäopetukseen. Toistaiseksi opetus jatkuu kuitenkin normaalisti.

Juuri nyt peräänkuulutetaan erityisesti jokaisen omaa, henkilökohtaista vastuuta epidemiatilanteen hillitsemiseksi. Kunta toivoo kaikilta asukkailtaan vastuullisuutta ja harkitsevaisuutta tilanteissa, joissa tartuntariskit ovat mahdollisia. On jokaisen asukkaan vastuulla noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia, jotta epidemiatilanne saadaan pysymään Polvijärvellä jatkossakin rauhallisena.

Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa, sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita ja kunnan henkilöstöä.

Koulutoimisto, tekninen toimisto, kunnanvirasto, työllisyyspalvelut pysyvät toistaiseksi kiinni asiakkailta. Paja Breikki on myös kiinni ulkopuolisilta, mutta kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti. Välttämätön asiointi sallitaan ajanvarauksella, työllisyyspalveluissa asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä.

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Kasvatus ja opetus

Opetus ja varhaiskasvatus järjestetään toistaiseksi normaalisti. Myös koulujen iltapäivätoiminta ja sisäliikunta jatkuvat normaalisti.

Polvijärven peruskoulussa ja lukiossa on voimassa THL:n vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille. Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää.

Varhaiskasvatuksen ja koulun henkilöstö käyttää maskeja tai visiireitä. Myös muille varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa käyville aikuisille suositellaan maskien käyttöä.

Koulun ulkopuolisten ihmisten liikkumista perusopetuksen yksiköissä ja lukiolla on rajoitettu. Vanhempien kanssa suositaan etätapaamisia tai käytetään kasvomaskeja tapaamisissa.

Nuoriso-, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat pysyvät avoinna, ja tilojen kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Kävijöiden nimet kerätään ylös. Nuorisotiloissa yli 12-vuotiaat käyttävät maskeja.  Vaparin kahvion kävijämäärä on rajoitettu 15 henkilöön ja auditorion 20 henkilöön.

Aikuisten liikuntaryhmät ja varatut salivuorot keskeytetään kunnan tiloissa. Siun sote suosittelee myös muun ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan välttämistä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä. Lasten ja nuorten harjoitukset ja ottelutapahtumat pidetään ilman yleisöä.

Vaparin kuntosali pidetään auki, mutta kuntosalille pääsee vain omalla kulkukortilla. Kulkukortteja saa 20 € käteismaksulla Vaparin vahtimestarilta talon aukioloaikoina. Kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Toimintakeskus Turvalan kuntosali suljetaan.

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä tarkemmin erikseen.

Siun soten suositukset koko Pohjois-Karjalan alueelle (25.2.2021):

  1. Suositellaan yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön koko Pohjois-Karjalan alueella. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Karjalan maakunnassa 22.3.2021 asti.
  2. Suositellaan alueellisesti yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä
  3. Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
  4. Suositellaan aikuisten ryhmäliikunnan keskeyttämisen jatkamista sisätiloissa
  5. Suositellaan korkeakoulujen väliaikaista etäopetusta jatkettavan huomioiden välttämättömän lähiopetuksen tarpeet
  6. Etätyösuositus aina kun mahdollista
  7. Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja:
Jari Tuononen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
jari.tuononen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Riikka Jolkkonen
Peruskoulun ja lukion vs. rehtori
Puh. 040 104 6225
riikka.jolkkonen@edu.polvijarvi.fi

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven kunnan logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute