Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvi tarjoaa apua koronaviruksen riskiryhmien kauppa-asiointiin

Polvijärven kunta alkaa välittää kauppa-apua koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville – myös ev.lut. seurakunta tarjoaa apua kauppa-asiointiin

Polvijärven kunta ryhtyy välittämään vapaaehtoistoimijoiden tarjoamaa kauppa-apua koronaviruksen riskiryhmään kuuluville Polvijärven alueella.

Avun tarpeessa ovat nyt erityisesti ikäihmiset. Hallituksen antaman ohjeistuksen mukaan yli 70-vuotiaiden tulee elää karanteenin kaltaisissa olosuhteissa, välttäen kontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella.

Kunta on kartoittanut viikon aikana vapaaehtoisten verkostoa, joka voi hoitaa riskiryhmiin kuuluvien kauppa-asioita heidän puolestaan. Verkostoa koordinoi kuntakoordinaattori Helena Kaasinen, johon avun tarvitsijat voivat ottaa yhteyttää puhelimitse, puh. 040 104 6002.

- Ensin selvitämme puhelimessa avuntarpeen ja sitten välitämme pyynnön eteenpäin luotettavalle auttajalle. Koordinoimalla keskitetysti kauppa-apua voimme myös varmistaa, että apu tulee varmasti ja luotettavasti perille, Kaasinen tarkentaa.

Avun antamisessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja riittävää etäisyyttä. Ylimääräisiä kontakteja vältetään ja autettavan kodin sisälle ei mennä. Esimerkiksi kauppakassit kannetaan autettavan ovelle asti.

Auttajat asioivat Polvijärven omissa ruokakaupoissa ja apteekissa. Ruokakaupat edellyttävät ostosten maksussa, että asiakkaalla on heillä tili/laskutusasiakkuus tai auttajalle on annettu rahaa ostoksia varten.

Kunta ei välitä maksuja autettavan, auttajan ja kaupan välillä.

Kaasinen korostaa, että apua saa ja pitää kysyä matalalla kynnyksellä. Kaikilla riskiryhmiin kuuluvilla ei ole välttämättä läheisten tukiverkkoa saatavilla, joten apua saa pyytää kunnastakin. Hän myös peräänkuuluttaa vanhaa kunnon naapuriapua:

- Nyt jos koskaan on syytä pitää huolta lähimmäisistämme: jos tietää, että vaikka oman kotikadun varrella on joku riskiryhmään kuuluva karanteenin kaltaisessa tilanteessa, niin tarjoaa apua asiointiin. Tässä on tietenkin muistettava hyvä käsihygienia ja ihmiskontaktin välttäminen. Pelkällä puhelinsoitollakin voi tehdä jo paljon.

Myös Polvijärven evankelisluterilainen seurakunta tarjoaa apua asiointiin. Avun pyynnöt tulee osoittaa seurakunnan diakonissalle, puh. 050 918 2889.

Seurakunta jakaa poikkeusoloista huolimatta EU-ruokakasseja tarvitseville seurakuntatalon ovelta torstaisin klo 10.30-12.30. Tarvittaessa riskiryhmään kuuluville kasseja toimitetaan kotiin.

Lisätietoa/avunpyynnöt:

Helena Kaasinen
Puh. 04010 46002

Ev. lut. seurakunnan diakonissa
Puh. 050 918 2889

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute