Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Riksakuski-toiminta sai Polvijärvellä positiivisen vastaanoton – Vapaaehtoiseksi riksakuskiksi on jo ilmoittautunut liki parikymmentä ihmistä

Riksakuski-toiminta sai Polvijärvellä positiivisen vastaanoton – Vapaaehtoiseksi riksakuskiksi on jo ilmoittautunut liki parikymmentä ihmistä

Polvijärven kunnalla on nyt oma sähköavusteinen riksapyörä. Menopeli saapui kuntaamme kevättalvisten tuiskujen keskelle, mutta aktiiviseen käyttöön se on tarkoitus ottaa kevään tultua, toukokuussa.

Unelmien liikuntapäivänä, keskiviikkona 10. toukokuuta Pyöräliitto järjestää Polvijärvellä koulutustilaisuuden vapaaehtoisperiaatteella toimiville riksakuskeille. Koulutukseen on jo nyt ilmoittautunut 18 vapaaehtoistyöstä kiinnostunutta, joten Riksakuski-toiminta on saanut Polvijärvellä todella positiivisen vastaanoton. Pyöräliitto ottaa koulutukseen mukaan enintään 20 vapaaehtoista.

Koulutus on osa Pyöräliiton Pyörällä kaiken ikää -toimintaa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että riksakuskit kuljettavat kyytiläisiä vetten äärelle, metsiin, kahviloihin, toreille, minne tahansa kyyditettävä haluaakin mennä. Ulkoilu tuo tervetullutta vaihtelua ja virkistystä ikäihmisen arkeen, joka usein rajoittuu hoitokodin välittömään läheisyyteen.

Riksapyöräkuskit pääsevät puolestaan kokemaan ainutlaatuisia hetkiä, kuulemaan mahtavia tarinoita ja rakentamaan uusia ystävyyssuhteita. Leppoisan liikkumisen lomassa tarjoutuu mahdollisuus rakentaa siltoja ikäpolvien välille. Pyöräily on siis paitsi vapaaehtoistoimintaa, myös aktiivista kansalaisuutta.

 

Lisätietoja:

Kuntakoordinaattori Helena Kaasinen
helena.kaasinen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6002

Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen
sirpa.halonen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6204

Kuva riksasta

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute