Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Sotkumaan avattu mielipolku haastaa kulkijansa aistimaan ympäröivää luontoa monin eri aistein

Sotkumaan avattu mielipolku haastaa kulkijansa aistimaan ympäröivää luontoa monin eri aistein

Sotkumaan on avattu mielipolku. Ajatus polun taustalla on se, että luonnossa kuljettaisiin rauhassa, aistien ja havainnoiden ympäristöä. Polun varrella on kahdeksan harjoitetta, jotka auttavat luonnossa liikkujaa kiinnittämään huomiota ympäröivään miljööseen.

- Mielipolulla voi ottaa hetken aikaa itselleen ja lumoutua ainutlaatuisesta, polvijärveläisestä luonnosta, vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen sanoo.

- Polku on kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Toiveena onkin, että mahdollisimman moni innostuisi paitsi luonnossa liikkumisesta, myös tekemään harjoitteita. Mitään erityisiä taitoja niiden tekeminen ei vaadi – jokainen osaa kyllä!

Mielipolulla on pituutta 1,8 kilometriä. Polku alkaa Iivanantieltä ja sille löytää seuraamalla luontopolulle ja frisbeegolfradalle vieviä opasteita.

Millaisia harjoitteita reitin varrelle sitten mahtuu? Tässä yksi esimerkki:

”Etsi taidetta ympäriltäsi. Löydätkö luonnon luomia muotoja, värien ilottelua tai valon ja varjon vuorottelua? Tarkkaile luontoa läheltä ja kauempaa. Ehkä löydät luonnon luomaa taidetta maasta, taivaalta tai siltä väliltä. Tallenna taideteos mieleesi tai ota siitä kuva, jotta voit palata ihastelemaan luonnon luovuutta.”

Mielipolkuja on avattu tänä syksynä useaan Pohjois-Karjalan kuntaan: Polvijärven lisäksi Heinävedelle, Ilomantsiin, Juukaan, Kontiolahdelle, Nurmekseen, Outokumpuun, Tohmajärvelle ja Rääkkylään. Ne on toteuttanut Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta yhdessä kuntien kanssa.

- Luonto on ihanteellinen ympäristö mielen hyvinvoinnin tukemiseen ja vahvistamiseen. Metsässä oleskelulla on positiivinen yhteys stressin alenemiseen, rentoutumiseen, matalampaan verenpaineeseen sekä vähentyneeseen masennus- ja ahdistusoireiluun, neuvottelukunta taustoittaa.

 

Lisätietoja:

Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen
sirpa.halonen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6204

Terveyden edistämisen suunnittelija Taru Korhonen, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus
taru.korhonen@pkkansanterveys.fi
Puh. 050 378 0963

Mielipolun aloituspiste Sotkumassa

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute