Aloitusteksti

Ideoidaan yhdessä parempaa Polvijärveä!

Meitä on täällä Polvijärvellä yllättävän paljon. Jos lasketaan yhteen vakituiset asukkaamme, kesäasukkaat ja Polvijärvellä töissä käyvät, on meitä kaikkiaan noin 5000 ihmistä.

Olemme varmoja, että tämän 5000 ihmisen joukosta kumpuavat parhaat ideat, visiot ja käytännön kehittämistarpeet. Niiden avulla teemme Polvijärvestä sellaisen paikan olla ja elää, kuin se meille parhaiten sopii.

Uudistimme Polvijärven kuntastrategiaa syyskuussa 2019. Sen kantava ajatus on se, että teemme tämän kaiken YHDESSÄ.

Seuraavaksi ryhdymme sanoista tekoihin. Tuomme hyvät ideamme kuuluviin, toteutamme ne ja annamme kaikkien kuulla, kuinka onnistuimme. Sillä niinhän se on – kun pidämme omasta "kotipesästämme" huolen, hyvästä työstä ansaitut kehut kaikuvat yllättävä kauas.

Samalla kun uudistimme ajatusmaailmaamme, rukkasimme myös visuaalista ilmettämme. Polvijärven tunnistaa jatkossa perinteikkäästä sinisestä, nuorekkaasta pinkistä ja pirteästi keltaisesta sekä vaakunaeläimestämme hanhesta, joka lehahtaa tulevaisuudessa monenlaisiin seikkailuihin!

Pst! Joko sinulla välähti ja keksit hyvän ja toteuttamiskelpoisen idean? Kerro siitä vaikka heti alla olevan ideaboksin kautta!

Strategiset painopisteet

Kuinka sen teemme (eli strategiset painopisteet)

5000 visionääriä

 

5000 visionääriä - Ideoi ja laita toimeksi!

Kannustamme ja autamme kaikkia – niin asukkaita, kesävieraita ja kunnan työntekijöitä – heittämään hyvät kehittämisideansa nyt pöytään. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, sillä yleensä ne pienet välähdykset ovat juuri niitä parhaimpia ideoita, jotka osoittautuvat aidosti hyödyllisiksi niin kotona kuin työpaikalla.

Jotta ideat eivät jää vain kahvipöytäkeskustelujen aiheiksi, niitä kerätään ja kirjataan ylös sekä viedään eteenpäin toteutettavaksi. Ideoinnin tulokset saavat näkyä ja kuulua!

5000 virittäjää

5000 virittäjää - Kehitä, keskustele ja kuuntele!

Kun ideoinnin makuun on päästy, on aika miettiä miten ideoita voidaan jalostaa entistä paremmiksi. Jo olemassa olevia palveluita ja toimintamalleja viilataan tehokkaammiksi kokemuksia ja näkemyksiä keräämällä. Myös uusia ideoita kehitetään yhdessä toimiviksi ratkaisuiksi.

Onnistunut virittäminen edellyttää, että keskustelemme muiden kanssa. Meidän on annettava palautetta rohkeasti sekä otettava sitä vastaan avoimin mielin.

Kehittäminen tarkoittaa sitä, että toisinaan mietimme asioita uusista näkövinkkeleistä ja uskallamme kokeilla uutta. Emme pelkää virheitä, sillä vaikka niitä sattuisikin, nekin vievät meitä kohti parempaa lopputulosta.

5000 viestijää

5000 viestijää - Jaa tarinasi eteenpäin!

Hyvästä työstä on syytä olla ylpeä – kun saamme tehtyä hienoja tekoja, kerromme niistä pystypäin muillekin. Aivan tavalliset, arkisetkin onnistumisemme ovat kertomisen arvoisia, sillä pienistä puroista kasvaa suurempi virta. Turha kainostelu ja vaatimattomuus joutaa syrjään!

Kun 5000 ihmistä vie myönteistä viestiä eteenpäin, äänemme kuuluu yllättävän kauas. Jokainen meistä on viestinviejä – jokaisen tarinalla on merkitystä, millaisena paikkana Polvijärvi näyttäytyy paitsi meidän, myös ulkopuolisten silmin.

5000 vastuunkantajaa

5000 vastuunkantajaa - Huolehdi itsestäsi ja ympäristöstäsi!

Olemme kaikki vastuussa itsestämme, toisistamme ja ympäröivästä maailmasta. Jotta voimme rakentaa Polvijärvestä entistä parempaa paikkaa meille kaikille, on meidän ajateltava itsemme lisäksi myös muita. Sen sijaan, että sanomme ”Joku muu voisi tämän tehdä” pohdimmekin ensin, ”Kuinka minä itse voisin viedä asiaa eteenpäin, ja ketkä voisivat minua auttaa?”.

Vastuunkantaja uskaltaa paitsi heittäytyä, myös jakaa vastuuta muille. Otamme huomioon toisten vahvuudet ja voimavarat – yhdessä toimien kykenemme suurempiin tekoihin.

Mistä meidät löytää

Mistä meidät löytää?

 

Onko ideasi hyvä, mutta tarvitset sen toteuttamiseen apua? Vai haluaisitko tukea ideointiin tai yhdessä tekemiseen?

Oli asiasi iso tai pieni, voit huoletta olla yhteydessä meihin. Piipahda kunnanvirastolla, soita, sovi tapaaminen tai laita meille sähköpostia!

Ota yhteyttä:

Puhelinvaihde 040 104 6000
polvijarven.kunta@polvijarvi.fi

Polvijärventie 15
83700 Polvijärvi

Lomake

Kerro ideasi!

Onko sinulla jokin hyvä idea tai ajatus, joka olisi syytä pistää toimeksi? Kerro se meille!

Alatunniste