Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Digipulmien kanssa ei ketään jätetä yksin – Polvijärven kunta on mukana maakunnallisessa Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hankkeessa

Digipulmien kanssa ei ketään jätetä yksin – Polvijärven kunta on mukana maakunnallisessa Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hankkeessa

Polvijärven kunta on mukana maakunnallisessa Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hankkeessa.

Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli Pohjois-Karjalan digitukiverkostolle. Verkostoon voivat liittyä Pohjois-Karjalassa digitukea antavat ja sitä kehittävät toimijat. Tällaisia toimijoita ovat muun muassa kunnat, kansalais- ja työväenopistot, viranomaiset, kirjastot, järjestöt, hankkeet ja vapaaehtoiset digitukijat. Kaikkien näiden tahojen yhteistyö on tarpeellista maakunnan asukkaiden sujuvan digiarjen turvaamiseksi.

Hankkeessa kehitetään kuntien asiointipisteiden työntekijöiden digitukitaitoja järjestämällä koulutuksia digituen keskeisistä aihepiireistä. Koulutusta järjestetään tarpeiden mukaan esimerkiksi digituen ohjausosaamisesta, tietoturvasta ja sähköisten palveluiden käytöstä. Koulutukset tulevat olemaan myös kaikkien digitukiverkoston jäsenten käytössä.

Mistä saa digitukea?

Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hankkeessa rohkaistaan kansalaisia käyttämään vahvan tunnistautumisen sähköisiä palveluita tiedottamalla monikanavaisesti tarjolla olevista palveluista ja saatavilla olevasta digituesta. Nettiin on esimerkiksi koottu opassivusto, jolla on tietoa erilaisten digipalveluiden käytöstä. Linkki sivustolle on tässä.

Polvijärven alueella digitukea tarjoaa Joensuun seudun kansalaisopisto, joka järjestää erilaisia kursseja tietoteknisten laitteiden, ohjelmistojen ja verkkopalvelujen käyttöön. Polvijärven kirjaston henkilökunta puolestaan opastaa kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa ja asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisensa mukaan. Kirjastossa järjestetään myös digineuvontaan liittyviä tapahtumia. Polvijärven kunnan toimipisteissä asioidessa kunnan henkilöstö opastaa myös digipalvelujen käytössä parhaan taitonsa mukaan.

Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittama kehittämishanke, jonka rahoitusta koordinoi Etelä-Savon ELY-keskus. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Hanke toimii koko Pohjois-Karjalan alueella 23.9.2022–31.12.2023.

Digilaitteet

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute