Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Pohjois-Karjala kuuluu koronaviruksen leviämisalueiden joukkoon – Polvijärven kunnassa otetaan käyttöön palvelurajoituksia

Pohjois-Karjala kuuluu koronaviruksen leviämisalueiden joukkoon – Polvijärven kunnassa otetaan käyttöön palvelurajoituksia

Pohjois-Karjala kuuluu koronaviruksen leviämisvaiheen alueeseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston 30.12.2021 päätöksen ISAVI/10457/2021 ja Siun soten alueellisten suositusten ja rajoitusten mukaisesti Polvijärvellä otetaan käyttöön palvelurajoituksia, joiden tarkoituksena on estää epidemian paheneminen ja turvata terveydenhuollon kantokykyä.

Kunnan linjaukset, suositukset ja palvelurajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Kunta seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi eri kanavissa.

Maskisuositus ja muutoksia palveluihin

Polvijärven kunta antaa vahvan maskisuosituksen ja suosittelee kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, jossa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus koskee niin rokottamattomia kuin rokotettujakin.

Kunnan toimistojen ovet pidetään myös jatkossa lukossa. Kunnan toimistoissa voi jatkossa asioida ajanvarauksella, ja tapaamisista toivotaan sovittavan etukäteen. Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta.

Työllisyyspalvelut ja Paja Breikki palvelevat ulkopuolisia rajoitetusti. Breikki pitää myös ovensa jatkossa lukittuna.

Toimistojen yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta sekä kunkin toimipisteen ulko-ovesta. Kaikissa toimipisteissä edellytetään kasvomaskin käyttöä asiakkailta.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan Siun soten antamia suosituksia sekä aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 31.12.2021 klo 16 - 20.1.2022. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista suositellaan toistaiseksi välttämään.

Lisätietoa voi lukea Itä-Suomen aluehallintoviraston omasta tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928767

Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15.

Varhaiskasvatus

Lapset ovat tervetulleita varhaiskasvatukseen terveinä. Sairaan tai oireisen lapsen paikka on kotona. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi parantumassa, oireet ovat vähenneet ja hän pystyy osallistumaan varhaiskasvatuksen toimintaan.

Huoltajat huolehtivat lasten käsien pesusta varhaiskasvatukseen tullessa. Varhaiskasvatuksen henkilöstö huolehtii päivän aikana lasten käsien pesusta. Huoltajia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun lapsia tuodaan ja haetaan hoidosta.

Välttämättömät vierailut ovat mahdollisia, kun terveysturvallisuus huomioidaan. Varhaiskasvatuksessa henkilöstöllä on vahva maskisuositus.

Koulut

Edelleen kouluun voi tulla vain terveenä. Käsiä pestään aina siirtymätilanteissa ja ruokailun yhteydessä, ruokailua on porrastettu ja aterioidaan luokittain. Välitunneista annetaan omat ohjeet yksiköittäin.

Koulun henkilöstöllä on vahva maskisuositus. Oppilaiden maskien käytöstä odotetaan tarkempia viranomaisohjeita.

Yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi. Välttämättömät vierailut ovat mahdollisia, kun terveysturvallisuus huomioidaan.

Nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.12.2021 klo 16 - 20.1.2022. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Lisätietoa voi lukea Itä-Suomen aluehallintoviraston omasta tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928767

Vapaa-aikatalo Vaparin kahvio ja nuorisotilat ovat avoinna normaalisti. Molemmissa tiloissa täytyy kuitenkin pystyä pitämään riittävät turvavälit. Tilojen käyttäjien on noudatettava tilojen käytöstä annettuja rajoituksia ja ohjeita. Vaparin kahviota käyttävien ulkopuolisien on huolehdittava terveysturvallisista käytännöistä tiloja käyttäessään.

Liikuntapalvelut

Kaikissa sisäliikuntatiloissa on voimassa maskisuositus yli 12-vuotiaille.

Vapaa-aikatalo Vaparin liikuntatilat, mukaan lukien pukukopit, sekä koulujen liikuntasalit suljetaan käyttäjiltä, ja varatut liikuntavuorot perutaan. Rajoitus on voimassa 13.1.2022 saakka.

Rajoitukset eivät koske vuonna 2004 syntyneitä tai sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa, eivätkä varhaiskasvatuksen tai koulun toimintaa. Rajoitukset koskevat perheliikuntaa eli vanhempi-lapsi-ryhmiä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on noudatettava terveysturvallisia käytäntöjä ja liikuntatiloissa läsnä voivat olla vain harrastuksen ohjaamiseen osallistuvat aikuiset. Vanhemmat ja saattajat eivät voi jäädä lasten harjoituksien ajaksi liikuntatiloihin. Harrastuksesta vastaava taho huolehtii, että näitä käytänteitä noudatetaan ja aikuisten liikkuminen harrastustiloissa minimoidaan.

Vaparin kuntosalilla otetaan käyttöön 10 henkilön henkilömäärärajoitus. Vaparin kuntosali on muutoin käytössä normaaliin tapaan. Kuntosalille johtavan ulko-oven lukko toimii kulkukortilla silloin, kun Vapari on kiinni. Muina aikoina kuntosalille voi mennä ilman korttia.

Toimintakeskus Turvalan kuntosali on myös auki kävijöille. Kuntosali on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–15, lauantaisin ja sunnuntaisin kuntosali on suljettu. Turvalan kuntosalilla voi olla kerrallaan enintään 3 henkilöä. Kuntosalilta löytyy yhteystietolista, johon käyttäjät merkitsevät käydessään päivämäärän, kellonajan, nimen sekä puhelinnumeron.

Kuntosaleilla noudatetaan terveysturvallisuusohjeita (maskisuositus, käsienpesu, pintojen desinfiointi, 2 metrin turvavälit).

Tarpeetonta oleskelua Vaparin tiloissa tulee välttää. Vaparin valvojat huolehtivat, ettei aulatiloihin jäädä odottamaan harjoitusvuoron päättymistä.

Henkilöstö

Kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä erikseen.

 

Lisätietoja:

Heikki Hallikainen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Tanja Karvonen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
tanja.karvonen@polvijarvi.fi

Katja Kajava                                                                 
Peruskoulun ja lukion rehtori                                  
Puh. 040 104 6200                                                    
katja.kajava@polvijarvi.fi                                          

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Polvijärven kunnan logo

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute