Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärvellä kaavaillaan uutta 60-paikkaista asumispalveluyksikköä – valmistuisi vuonna 2023 ja maksaisi 11 miljoonaa euroa

Polvijärvellä kaavaillaan uutta 60-paikkaista asumispalveluyksikköä – valmistuisi vuonna 2023 ja maksaisi 11 miljoonaa euroa

Polvijärven kunnanhallitus esittää maanantaina 9.11. kokoontuvalle valtuustolle asumispalveluyksikön rakentamista. Kunnan suunnitelmissa on rakentaa täysin uusi 60-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Asumispalveluyksikkö tulisi kunnan omistukseen, ja sen palvelut tuottaisi Siun sote.

Yksikkö tulisi Polvijärven keskustaan terveysaseman ja koulukeskuksen väliin. Rakennustyömaan alta purettaisiin tyhjillään olevat rakennukset, joista yksi on vanha kunnantalo.

Suunnitelmien mukaan rakentamaan päästään vuoden 2021 syksyllä ja rakennus valmistuu vuoden 2023 alussa. Hankkeen arvioidaan maksavan 11 miljoonaa euroa. Uuden asumispalveluyksikön rakentaminen edellyttää soteuudistuksen takia sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeuslupaa.

Uudisrakennus korvaa Turvalana tunnetun rakennuksen, jossa sijaitsevat nykyiset ikäihmisten tehostetun palveluasumisen tilat ja kuuden potilaan hoitosolu. Turvalaan jäisi uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen vielä jonkin verran palveluasumista. Uuteen yksikköön ei tule hoitosolua.

Asumispalveluyksikön suunnittelussa on keskitytty erityisesti rakennuksen muunneltavuuteen ja monipuoliseen käyttöön. Tarpeen mukaan uudessa yksikössä voidaan tarjota myös kevyempää palveluasumista. Rakennuksen yhteyteen tulee myös kunnan uusi keskuskeittiö sekä erillinen ruokala kirkonkylän koulukeskuksen ja kunnan henkilöstön käyttöön.

Rakennushanketta on valmisteltu yhteistyössä kunnan eri toimialojen sekä Siun soten kanssa. Tekninen johtaja Ari Soikkeli kiittelee Siun sotea hyvässä hengessä tehdystä valmistelutyöstä.

- Yhteistyö on sujunut mallikkaasti, ja sitä jatketaan tiiviisti myös varsinaisen suunnitteluvaiheen sekä koko rakentamisurakan ajan. Tarkoitus on jatkaa asumispalveluyksikön suunnittelua paitsi soten myös rakennuksen käyttäjien kanssa. Esimerkiksi oppilaat pääsevät vaikuttamaan ruokalan ulkonäköön, sen värimaailmaan ja kalusteisiin, Soikkeli lupaa.

Valmistelussa mukana ollut ruokapalveluiden esimies Saara Pirhonen uskoo uudisrakennuksen tehostavan myös keskuskeittiön työtä:

- Esimerkiksi ruoan erillinen kuskaaminen ja henkilökunnan ravaaminen keskuskeittiön ja koulukeskuksen välillä lakkaisi, ja siitä olen oikein iloinen. Pääsemme myös vaikuttamaan keskuskeittiötilan laitteiden valintaan ja niiden sijoitteluun, mikä on todella hienoa, hän summaa.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Ari Soikkeli
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

Ruokapalveluiden esimies Saara Pirhonen
Puh. 040 104 6115
saara.pirhonen@polvijarvi.fi

Kunnanjohtaja Jari Tuononen
Puh. 040 104 6001
jari.tuononen@polvijarvi.fi

Lisätty 5.11. klo 13.14.: Asumispalveluyksikkö tulisi kunnan omistukseen, ja sen palvelut tuottaisi Siun sote.

Asumispalveluyksikön luonnoskuva.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute