Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven historian suurin yksittäinen hanke alkaa marraskuussa – Uuden hoivayksikön rakentaminen tulee maksamaan 12,3 miljoonaa euroa

Polvijärven historian suurin yksittäinen hanke alkaa marraskuussa – Uuden hoivayksikön rakentaminen tulee maksamaan 12,3 miljoonaa euroa

Polvijärven kunnan suunnitelmissa on aloittaa uuden hoivayksikön rakentaminen marraskuun alussa. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 5. syyskuuta esittää valtuustolle hyväksyttäväksi hankkeen uuden kustannusarvion, joka on noin 12,3 miljoonaa euroa. Samalla hallitus päätti esittää valtuustolle, että tekniselle lautakunnalle annetaan oikeus käsitellä urakkatarjoukset. Rakennustyöt voidaan aloittaa sen jälkeen, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n lopullinen päätös on saatu, ja mikäli ARA:n lopullinen päätös avustuksesta ja korkotukilainasta poikkeaa alle kolme prosenttia ehdollisen varauksen summista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Urpo Leminen toteaa investoinnin olevan hartaasti odotettu.

- Tarve hoivayksikölle on oleellinen, sillä ikääntyvien ihmisten määrä kasvaa Polvijärvellä. Nykyisen Turvalan tilat eivät riitä tulevaisuudessa ja niiden mitoitukset eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia. Aika on ajanut ohi nykyisistä hoivatiloista. Investoinnin myötä myös työntekijöiden työolosuhteet paranevat merkittävästi.

Rakennuskustannusten nousun myötä uusi hoivayksikkö tulee maksamaan noin 12 prosenttia enemmän kuin mitä rakennuspäätöstä tehtäessä vuonna 2021 ennakoitiin. Kunnanjohtaja Heikki Hallikaisen mukaan Polvijärven kunnan talous kestää muutoksen.

- Näen, että tämä Polvijärven historian suurin yksittäinen hanke on syytä toteuttaa nyt, kun suunnitelmat ovat valmiit, ja kaikki palaset ovat loksahtamassa paikoilleen niin rakentamisen, rahoituksen kuin palvelutuotannonkin osalta.

- Kustannustason noususta huolimatta hanke on vielä kunnan toteutettavissa ilman, että kunta velkaantuu liikaa. Hankkeelle on tulossa ARA:n avustusta 3,0 miljoonaa euroa ja lisäksi kunta on etukäteen varautunut 3,0 miljoonan euron investointivarauksella. Mikäli koko nettorahoitus 9,3 miljoonaa euroa rahoitettaisiin lainalla, olisi kunnalla sen jälkeen velkaa 2 240 euroa asukasta kohti. Kuntien keskiarvo vuoden 2021 lopussa oli 3 444 euroa per asukas, joten Polvijärvellä velkamäärä on jatkossakin kohtuullinen. Kunnalla ei tällä hetkellä ole ollenkaan velkaa ja hoivayksikköä varten otettava velka tulee mielestäni perusteltuun kohteeseen, Hallikainen linjaa.

Uuden hoivayksikkökiinteistön tulee vuokraamaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialue, joka järjestää palvelut alueen asukkaille.

- Koska palvelutarve tulevaisuudessa vain kasvaa, niin en näe riskiä sen osalta, että kunnan rakentama kiinteistö jäisi jatkossakaan ilman vuokraajaa – varsinkin, kun tarjolla ovat uudet, nykyaikaiset tilat, Heikki Hallikainen sanoo.

Uuteen hoivayksikköön tulee asuntoja ikäihmisille sekä keskuskeittiö ja ruokailutilat koululaisille ja kunnan henkilökunnalle.

- Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, uuden hoivayksikön rakentaminen alkaa vajaan kahden kuukauden kuluttua, marraskuun alussa. Rakentamisaika on noin 16 kuukautta, tekninen johtaja Ari Soikkeli linjaa.

Mittava rakennushanke muuttaa olennaisesti Polvijärven taajamamiljöötä.

- Se myös piristää kirkonkylän palveluntarjoajia, kuten rautakauppoja, lounasravintoloita ja muita paikallisia yrityksiä, Soikkeli huomauttaa.

 

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Tekninen johtaja Ari Soikkeli
ari.soikkeli@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6307

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Urpo Leminen
urpo.leminen@luottamus.polvijarvi.fi
Puh. 0400 758 150

Ilmakuva Polvijärveltä

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute