Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kunnanvaltuusto siunasi uuden hoivayksikön 12,3 miljoonan kustannusarvion

Polvijärven kunnanvaltuusto siunasi uuden hoivayksikön 12,3 miljoonan kustannusarvion

Uuden hoivayksikön rakentaminen Polvijärvelle etenee myötätuulessa. Polvijärven kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 20. syyskuuta hyväksyä hoivayksikön uuden kustannusarvion, joka on 12 302 581 euroa. Päätös oli yksimielinen.

- On ilo ja suuri kunnia olla tekemässä näin hyvästä hankkeesta päätöstä, valtuutettu Jorma Tanskanen totesi.

Uusi kustannusarvio otetaan määrärahojen osalta huomioon vuosien 2023 ja 2024 talousarvioissa. Rakennuskustannusten nousun myötä uusi hoivayksikkö tulee maksamaan noin 12 prosenttia enemmän kuin mitä rakennuspäätöstä tehtäessä vuonna 2021 ennakoitiin.

Hoivayksikön rakentaminen on Polvijärven historian suurin yksittäinen hanke. Kustannusten noususta huolimatta investointi on mahdollista tehdä ilman, että kunta velkaantuu liikaa.

- Arvioni mukaan kunnan lainarahoituksella katettavat nettokustannukset ovat noin 9,3 miljoonaa euroa. Arvioidusta lainamäärästä puolet on edullista korkotukilainaa, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen totesi.

- Hoivayksikön tulee vuokraamaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialue, jonka maksama vuokra, 400 000 euroa vuodessa, kattaa rakennuksen poistot ja lainan korot.

Valtuusto ei kyseenalaistanut rakennushankkeen tarpeellisuutta, ja kohonneelle kustannusarviollekin löytyi ymmärrystä. Pyydetyissä puheenvuoroissa esitettiin tarkentavia kysymyksiä muun muassa rakennustöiden valvonnasta ja urakkatarjouksen jättäneiden yritysten taustoista.

Keskustelun päätteeksi valtuusto siunasi uuden kustannusarvion ja päätti antaa tekniselle lautakunnalle oikeuden käsitellä urakkatarjoukset. Hoivayksikön rakennustyöt voidaan aloittaa, mikäli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n lopullinen päätös avustuksesta ja korkotukilainasta poikkeaa alle kolme prosenttia ehdollisen varauksen summista.

Tekninen lautakunta käsittelee urakkatarjoukset seuraavassa kokouksessaan, joka pidetään 27. syyskuuta.

Rakennettavaan hoivayksikköön tulee asuntoja ikäihmisille sekä keskuskeittiö ja ruokailutilat koululaisille ja kunnan henkilökunnalle. Tämä merkitsee muutosta myös koululaisten arkeen, sillä kiinteistön valmistuttua koululounasta ei enää tarjoilla koulukeskuksen tiloissa.

Hoivayksikön rakentaminen alkanee marraskuussa. Rakentamisaika on noin 16 kuukautta eli urakka saataneen päätökseen alkuvuodesta 2024.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6001

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tiina Mustonen
tiina.mustonen@luottamus.polvijarvi.fi
Puh. 050 096 0237

Tekninen johtaja Ari Soikkeli
ari.soikkeli@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6307

Asemapiirros hoivayksiköstä

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute