Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven taajamassa on yhdeksän uutta penkkiä – Mietelause sävyttää osaa levähdyspaikoista.

Polvijärven taajamassa on yhdeksän uutta penkkiä – Mietelause sävyttää osaa levähdyspaikoista.

Polvijärven taajamaan on sijoitettu yhdeksän uutta penkkiä, joille voi istahtaa levähtämään, tuumailemaan tai vaikka maisemia katselemaan. Penkit sijaitsevat Polvijärventien, Kallioniementien, Kuorevaarantien ja Haavikontien suuntaisesti kulkevien kevyen liikenteen väylien varsilla.

- Uudet penkit hankittiin Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen Nimikkopenkki-kampanjan innoittamana. Sen ajatuksena oli, että kuka tahansa saattoi lahjoittaa kotikuntaansa nimikkopenkin. Tavoitteena oli tukea näin ihmisten liikkumista – kun on levähdyspaikkoja, kynnys lähteä liikkeelle madaltuu, Polvijärven kunnan vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen kuvailee.

Penkeistä yksi on yksityisen ihmisen ja yksi paikallisen pankin lahjoittama. Polvijärven kunnan tekninen toimi on hankkinut neljä penkkiä, loput on kustannettu Voimaa vanhuuteen -hankkeesta. Yhden penkin hankintahinta on noin 500 euroa.

Osaan penkeistä on kiinnitetty metallilaatta mietelauseineen.

- Toivomme, että saamme kylällä kulkijoilta palautetta penkeistä ja niiden sijoittelusta. Käyttäjät kuitenkin tietävät parhaiten, minkä verran ja minne levähdyspaikkoja kaipaavat, Halonen sanoo.

Uudet penkit otetaan virallisesti käyttöön keskiviikkona 1. kesäkuuta. Tuolloin Polvijärvellä järjestetään ohjattu kulttuurikävely, jonka reitillä penkkejä on.

Penkki Polvijärven taajamassa

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute