Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven talous tiukkenee, mutta pysyy vakaana

Polvijärven talous tiukkenee, mutta pysyy vakaana

Polvijärven kunnan valtuusto hyväksyi vuoden 2022 talousarvion kokouksessaan tiistaina 14.12. Ensi vuoden talousarvio on 590 000 euroa alijäämäinen.

Kunnan taseessa on kuitenkin 8,1 miljoonaa euroa kumulatiivista ylijäämää, joten kunnan taloustilanne säilyy jatkossakin vakaana.

Tilinpäätökset ovat Polvijärvellä jo 20 vuotta peräkkäin toteutuneet talousarviota parempina. Sekin kertoo siitä, että hyvällä taloudenhoidolla on kunnassa pitkät perinteet.

- Toimialat ovat olleet omalta osaltaan vastuullisia ja talousarviokuri on ollut meillä aina hyvä. Tase kestää, vaikka alijäämä toteutuisi, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen kuvailee.

Haastetta kunnan talouteen tuo vuoden 2023 alusta voimaan tuleva sote-uudistus, jonka vaikutukset eivät ole vielä kaikilta osin tiedossa.

Polvijärvellä on ensi vuonna luvassa isoja investointeja, joista merkittävin on uuden 60-paikkaisen tehostetun palveluasumisyksikön rakentaminen Polvijärven keskustaan. Kaikkiaan investointeihin vuodelle 2022 on varattu 8,5 miljoonaa euroa.

Ensi vuonna päättyy myös kunnan velattomuus, sillä uutta asumispalveluyksikköä varten joudutaan ottamaan pitkästä aikaa uutta lainaa. Lainaa tarvitaan 9 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja 2 miljoonaa euroa vuonna 2023. Sen jälkeenkin Polvijärvi säilyy valtakunnallisesti katsoen vähävelkaisena kuntana.

- Olemme kuitenkin nyt sijoittamassa kunnan tulevaisuuteen. Meillä on edessä isoja investointeja, mutta asumispalveluyksikkö on järkevä rakentaa juuri nyt. Polvijärven talous on hyvässä kunnossa, olemme aiemminkin selvinneet isoista investoinneista ja niin selviämme vastakin, Hallikainen perustelee.

Tiistain kokous oli Polvijärven valtuuston tämän vuoden viimeinen. Sekä valtuusto että kunnanhallitus jäävät nyt joulun ja vuodenvaihteen ajaksi kokoustauolle. Seuraava kunnanhallituksen kokous on maanantaina 10.1.2022.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Heikki Hallikainen
Puh. 040 104 6001
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Kuvassa Polvijärven keskustan y-kortteli ilamsta kuvattuna. Kuvassa terveysasema sekä korttelista purettujen rakennusten jäännöksiä.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute