Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Vastuu kuntouttavasta työtoiminnasta siirtyi vuodenvaihteessa kunnalta hyvinvointialueelle

Vastuu kuntouttavasta työtoiminnasta siirtyi vuodenvaihteessa kunnalta hyvinvointialueelle

Hyvinvointialueuudistus toi muutoksia Polvijärven kunnan tarjoamiin työllisyyspalveluihin. Muutokset astuivat voimaan vuodenvaihteessa, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aloitettua toimintansa 1.1.2023.

Jatkossa kunta ei enää vastaa kuntouttavasta työtoiminnasta, vaan vastuu siitä kuuluu hyvinvointialueelle.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa elämänhallintaa ja lisätä mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille henkilöille. Lisätietoa palvelusta voit lukea Siun soten verkkosivuilta. Verkkosivuilta löytyvät myös Polvijärven sosiaalipalveluiden puhelinasiointitiedot.

Polvijärven kunnan työllisyyspalvelut tarjoavat monipuolisesti erilaisia palveluita työllistymisen ja kouluttautumisen tueksi.

- Keskiössä on yksilöllisen työelämäpolun löytäminen, tarkoittipa se sitten työ- tai koulutuspaikan löytämistä. Tarjoamme asiakkaillemme henkilökohtaista ohjausta ja tukea, kuten apua työhakemusten ja cv:n tekoon sekä työpaikkojen etsintään, työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen mainitsee.

Työllisyyspalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä te-toimiston sekä sosiaalipalveluiden kanssa. Polvijärven kunta on lisäksi mukana Työllisyyden kuntakokeilussa sekä Ytyä-hankkeessa – näiden hankkeiden tavoitteena on edistää työllisyyttä Polvijärven alueella.

- Kuntakokeilu ja Ytyä-hanke ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Polvijärven työllisyysaste on kohentunut huomattavasti. Myös henkilöstön ammattitaito ja työllisyyspalveluiden keskittyminen yhteen paikkaan ovat vaikuttaneet asiaan, Purmonen sanoo.

Polvijärven kunnan työllisyyspalvelut sijaitsevat osoitteessa Polvijärventie 22. Toiminnot keskitettiin saman katon alle alkuvuodesta 2022. Toimitiloissa sijaitsevat työllisyyspalveluiden henkilöstön tilat sekä Paja Breikki. Työllisyyspalveluissa työskentelee työllisyyskoordinaattorin lisäksi neljä henkilöä.

 

Lisätietoja:

Työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen
anne.purmonen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6207

Työllisyyspalvelut Polvijärvi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute