Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Journalistiyhdistys antoi Pyyhkeet Polvijärven poliittisille päättäjille – Yhdistys kannustaa striimaamaan valtuuston kokoukset

Journalistiyhdistys antoi Pyyhkeet Polvijärven poliittisille päättäjille – Yhdistys kannustaa striimaamaan valtuuston kokoukset

Polvijärven kunnan poliittiset päättäjät saivat Pyyhkeet-kannustinpalkinnon Pohjois-Karjalan journalistiyhdistykseltä. Kriittisen huomionosoituksen myöntämistä yhdistys perustelee seuraavasti:

”Kunta ei kuntalaisten ja joidenkin valtuutettujenkin toiveista huolimatta ole ryhtynyt striimaamaan kunnanvaltuuston kokouksia. Valtuusto kokoontuu Polvijärvellä harvakseltaan – vuoden 2023 ensimmäinen valtuuston kokous oli toukokuun alussa. Kokouksissa ei ole lehtereilläkään yleensä kuntalaisia. Valtuutettujen mukaan yleisöä oli aiemmin enemmän. Kunnan tavoite on striimaamisen sijaan saada väkeä paikalle kokouksiin, mutta on vaikea keksiä, miten ihmiset sinne innostettaisiin.”

Journalistiyhdistyksen mukaan kunnanvaltuuston kokousten striimaaminen piristäisi kuntademokratiaa: ”Pienessä kunnassa vallankäytön keskittyminen harvoille ja läpinäkymättömäksi lipsahtaminen on todellinen riski.”

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys summaa, että maakunnassa kunnanvaltuuston kokouksia eivät striimaa Polvijärvi, Liperi, Heinävesi ja Juuka.

Pyyhkeet-kannustinpalkinto luovutettiin Polvijärven kunnan poliittisille päättäjille kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä 3. toukokuuta 2023.

Journalistiyhdistyksen Pyyhkeet-palkinto

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute