Sisältöjulkaisija

angle-left Eduskuntavaalit: Polvijärvellä äänestysaktiivisuus oli Savo-Karjalan vaalipiirin keskiarvoa korkeampi

Eduskuntavaalit: Polvijärvellä äänestysaktiivisuus oli Savo-Karjalan vaalipiirin keskiarvoa korkeampi

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on päättynyt. Polvijärveläisistä äänioikeutetuista 42,6 prosenttia kävi äänestämässä ennakkoon. Miehet äänestivät hieman naisia aktiivisemmin: 1449 äänensä antaneesta miehiä oli 728, naisia 721. Äänioikeutettuja Polvijärvellä on 3403.

Savo-Karjalan vaalipiirissä, johon Polvijärvikin kuuluu, ennakkoon kävi äänestämässä 40,3 prosenttia äänioikeutetuista. Aktiivisimmin äänestettiin Ilomantsissa, missä äänestysprosentti nousi 48,9:ään. Vaalipiirin toista ääripäätä edustaa Siilijärvi, missä äänensä antoi ennakkoon 35,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko maassa ennakkoon äänesti 40,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tuleva sunnuntai, 2. huhtikuuta. Polvijärvellä äänestyspaikkoja on yksi: vapaa-aikatalo Vaparin kahvio. Vaalihuoneisto aukeaa yhdeksältä aamulla ja sulkeutuu kello 20.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle lähetettyyn ilmoituskorttiin. Äänestystilanteessa äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla asiakirjalla, esimerkiksi ajokortilla, passilla tai kuvallisella Kela-kortilla.

Ennakkoäänestys-kyltti Polvijärvellä

Sisältöjulkaisija

Kaikki uutiset - facelift

Polvijärvi-päivät & Polvijärvi-viikko 2024

Tapahtumakalenteri

Mitä odotat? -banneri

Bannerimainos, jossa lukee Mitä odotat? Tutustu Polvijärven odottamattomaan välimaastoon. Lue lisää. Kuvassa hymyilevä mies ja nainen hämyisässä maatilaympäristössä, heidän takanaan nousee värikkäitä kuvituskukkia.

Instagram jakaja

Instagram etusivu

Sivu arviointi ja palaute