Sisältöjulkaisija

angle-left Yritysvierailulla – Korjaamo Leppänen Oy

Yritysvierailulla – Korjaamo Leppänen Oy

Kolmikko Polvijärven elinkeinotiimistä eli kunnanjohtaja Heikki Hallikainen, maaseutuasiamies Teuvo Mutanen ja Business Joensuun yritysasiantuntija Juha Saastamoinen, poikkesivat tapaamaan polvijärveläisiä korjaamoyrittäjiä Rehulantielle.

Korjaamo Leppänen Oy on perustettu keväällä 2023. Yrittäjinä on pariskunta Jarkko ja Marja Leppänen. Sopivat toimitilat heille löytyivät vuokralle Pirtzit Oy:n hallista.

 

Raskaskoneiden korjaukselle on kysyntää

Saapuessa Korjaamo Leppäselle, käy heti selväksi minkälaiset projektit ovat firman ominta alaa. Hallissa ja pihapiirissä on erilaista raskaskalustoa traktorista kaivuriin.

− Kohta olisi yrityksen 1-vuotissynttärit, mutta eipä olla ehditty pitää edes avajaisia, nauraa yrittäjäpari.

Kysyntää palveluille on riittänyt alusta alkaen ja hyviä kontakteja asiakaskuntaan Leppäsillä on ollut valmiina jo aloittaessa.

Korjaamo Leppäsellä onnistuu huolto ja korjaustyöt. Korjaamo myös hankkii ja asentaa tarvittavat varaosat.

− Pääsääntöisesti on korjattu nyt raskaskoneita, kuten kuorma-autoja ja kaivinkoneita. Aloittaessa tuumattiin, että korjataan kaikenlaisia koneita, mutta kyllä tämä on näihin isompiin nyt keskittynyt. Varaosat saadaan yleensä paikalle kahden päivän kuluessa ja tiukan paikan tullen nopeamminkin. Kiireellisissä tapauksissa myös me pyrimme joustamaan. Jos täällä seisoo työkone, jossain saattaa seisahtaa koko työmaa ja se ei ole kenenkään etu, tietää Jarkko Leppänen.

− Palvelulle on varmasti kysyntää. Polvijärvi-Outokumpu alueella on muutama pienkonekorjaamo, mutta ei raskaan kaluston korjaamoja. Moni pystyy toki korjaamaan itse kalustoaan, mutta se aika on aina pois varsinaisesta yritystoiminnasta, yritysasiantuntija Juha Saastamoinen miettii.

Työt korjaamolla tehdään pääsääntöisesti yhden miehen voimin. Apuna on käynyt toiminimellä työskentelevä asentaja Risto Hietala. Leppäsillä on myös huoltoauto, jolla lähdetään tarvittaessa työmaille pelastamaan kesken urakan sipanneet koneet.

− Hienoa, että Polvijärvellä on tällainen raskaan kaluston korjaus- ja huoltotoimintaan keskittynyt yritys. Korjaamo Leppänen Oy turvaa osaltaan sen, että muiden yrittäjien koneet pysyvät toimintakunnossa. Yrityksen huoltoauton avulla korjaus- ja huoltotoimintaa voidaan hoitaa melkein missä vain. Yrityksen sijainnista on etua, koska rikkoontuneita koneita ei tarvitse lähteä kuljettamaan kauemmas työmailta. Ja kaiken takaa yrittäjien hyvä palveluasenne, kiittelee kunnanjohtaja Heikki Hallikainen.

Kaikki korjauskohteet ovat tärkeitä, mutta mikä on tekijälle itselleen mielekkäintä?

− Mitä haasteellisempi, sen mielenkiintoisempi. Siinä tulee aina jotakin uutta opittua, kun vikaa pitää etsiä, toteaa Jarkko Leppänen.

 Vas. Risto Hietala, Jarkko Leppänen ja Marja Leppänen.

Koneiden parissa jo lapsena

Jarkko Leppäsen kipinä alalle syttyi jo hyvin nuorena poikana isän mallia seuraamalla.

− Ensimmäisen kerran, kun aloin touhuamaan näitä hallihommia, olin ehkä noin 6-vuotias. Isälläni oli silloin yritys Hukkalan Sora. Ala-asteikäisenä olin jo monttu-ukkona pyöräkoneella, Jarkko Leppänen nauraa.

Peruskoulun jälkeen Leppänen kouluttautui metallialalle ja työtä on riittänyt. Ennen yrittäjäksi siirtymistä hän on työskennellyt raskaskonekorjaamon päällikkönä Joensuussa.

Marja Leppänen huolehtii korjaamoyrityksen laskutuksesta ja muista paperitöistä. Hänellä on myös työpaikka Polvijärven K-kaupassa. Marjakaan ei vierasta hallin hommia ja tarjoutuu avuksi, kun näppäriä käsiä tarvitaan.

Leppästen jälkikasvu on myös opiskellut metallialle ja tekee alan töitä. Heidän rooliansa yrityksen jatkoon on pohdittu. Aika näyttää miten ja milloin toinen sukupolvi astuu kuvioihin.

 Jarkko Leppänen viihtyi jo lapsena konehallissa ja soramontuilla. Se viitoitti suunnan tulevaisuudelle.

Lisää tilaa suunnitteilla

Nykyinen hallitila Leppäsillä on tehokkaasti hyödynnetty ja laajennuksesta haaveillaan. Vierailun hetkellä hallissa oli työn alla kaksi isoa työkonetta ja traktori. 

− Aloittaessa halli tuntui suurelta, mutta tila kävi yllättävän nopeasti pieneksi, toteaa Marja Leppänen.

Ehkä pian siirrytään tuumailusta myös toimeen. Sen verran ajatuksella on Pirtzit Oy:n Vesa Pirhosen kanssa jo tutkittu rakennuspiirustuksia.

 Polvijärven elinkeinotiimi on mielellään avuksi, kun yrityksillä on kysymyksiä investointi- ja kehittämisasioissa. Kuvassa Heikki Hallikainen, Teuvo Mutanen ja Juha Saastamoinen.

Investointeja välineisiin

Raskaskoneiden monipuoliset ja välillä vaativatkin remontit edellyttävät laadukkaita välineitä ja tehokkaita nostimia. Leppäset ovat täydentäneet välineitä korjaamolle maltillisesti.

− Hankintoja tehdään aina sen mukaan mitä tarvitaan. Nyt olemme hankkineet myös toisen huoltoauton, ja sen varustelu on edessä, kertoo Marja Leppänen.

− Esimerkiksi oma letkuprässi ja siihen liittyvät tarvikkeet olisivat tärkeät hankkia. Niiden tarve osuu usein juuri iltaan ja viikonloppuun, mikä voi hidastaa meidän työtahtiamme, Jarkko Leppänen tietää.

Maaseutuasiamies Teuvo Mutanen ja Business Joensuun yritysneuvoja Juha Saastamoinen kannustivat yrittäjiä hyödyntämään investointitukia toiminnan kehittämiseen.

− Maaseudulla toimivat tai aloittavat yritykset voivat hakea investointitukea ja toiminnan kehittämistukea yritystoiminnan aloittamiseen tai laajentamiseen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tai Joensuun seudun Leaderin kautta, kertoo Teuvo Mutanen. 

− Investointitukia haettaessa kannattaa miettiä hankintoja 2 vuoden aikaikkunalla. Näin vältytään monilta hakemuksilta, suosittelee Juha Saastamoinen.

 Poltsin pipot kiitokseksi yrittäjien ajasta.

 

Korjaamo Leppäsen yhteystiedot:

Puh: 050 527 4424

S. posti: korjaamoleppanen@gmail.com

Osoite: Jyrintie 2 B, 83700 Polvijärvi

 

Lisää tarinaa Polvijärven yrityksistä

Polvijärven elinkeinotiimi tekee aktiivisesti tutustumiskäyntejä paikallisiin yrityksiin. Haluatko kutsua heidät kylään? Haluatko kertoa yrityksesi viimeisimmät kuulumiset? Laita sähköpostia: heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Kaikki yritystarinat on koottu sivulle Yritystarinoita - polvijarvi.fi

Korjaamo Leppänen Oy huoltaa raskaskoneet Polvijärvellä.

Sisältöjulkaisija

Kaikki uutiset - facelift

Polvijärvi-päivät & Polvijärvi-viikko 2024

Tapahtumakalenteri

Mitä odotat? -banneri

Bannerimainos, jossa lukee Mitä odotat? Tutustu Polvijärven odottamattomaan välimaastoon. Lue lisää. Kuvassa hymyilevä mies ja nainen hämyisässä maatilaympäristössä, heidän takanaan nousee värikkäitä kuvituskukkia.

Instagram jakaja

Instagram etusivu

Sivu arviointi ja palaute