Toimitilat pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Toimipisteet

Toimitilat

Kunnan toimipisteet sijaitsevat eripuolilla Polvijärven keskustaa. Alta näet kaikkien toimipisteiden yhteys- ja osoitetiedot.

Katso kartalta -painike vie Google Maps -karttapalveluun, josta näet missä kyseinen toimipiste sijaitsee kartalla.

Jos et tiedä, missä toimipisteessä sinun tulisi asioida, ota yhteyttä Polvijärven kunnan puhelinvaihteeseen, puh. 040 104 6000.

Polvijärven kunnanvirasto

Polvijärven kunnanvirasto

Aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja klo 12–15. Viikonloppuisin suljettu.

Kunnanjohtajan toimisto, talous- ja hallintojohtajan toimisto, kuntakoordinaattorin toimisto, viestintäsihteerin toimisto, talous- ja hallintoasiat.

Puhelinvaihde: 040 104 6000

Tekninen toimisto

Tekninen toimisto

Aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja 12–15. Viikonloppuisin suljettu.

Rakennusasiat ja niihin liittyvät luvat, kuntatekniikka, vesi- ja kaukolämpö, kiinteistöjen huolto, kunnan vuokra-asunnot, ympäristönsuojeluasiat. Teknisen johtajan, kuntatekniikan päällikön ja kiinteistöpäällikön toimistot.

Teknisen toimen päivystyksen (vesi- ja viemärilaitoksen, kaukolämpölaitoksen sekä kiinteistönhoidon vikailmoitukset) tavoitat työajan ulkopuolella numerosta 040 104 6315, 040 104 6320 tai 040 104 6323.

Maaseutupalveluiden toimisto

Maaseutupalveluiden toimisto

Aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja 12–15. Viikonloppuisin suljettu.

Joensuun seudun maaseutupalvelut, maaseutuasiamiehen toimisto, Leader-asiat, Vetävä Polvijärvi -hankkeen hanketyöntekijän toimisto.

Kirjanpito

Kirjanpito

Aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja 12–15. Viikonloppuisin suljettu.

Polvijärven kunnan kirjanpito, pääkirjanpitäjän toimisto.

Koulutoimisto

Koulutoimisto

Aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja 12–15. Viikonloppuisin suljettu.

Sivistys-, koulu- ja varhaiskasvatusasiat, sivistysjohtajan toimisto.

Palkkatoimisto

Palkkatoimisto

Polvijärven kunnan palkka-asiat.

Toimipiste väliotsikko Työllisyys

Työllisyyspalvelut

Paja Breikki / Kädentaidot

Työllisyyspalvelut / Paja Breikki

Paja Breikin aukioloajat: Maanantaista perjantaihin klo 8–14.30. Viikonloppuisin suljettu.

Työllisyyspalvelut, Paja Breikin kädentaitopaja ja myymälä, työllisyyskoordinaattorin toimisto.

Paja Breikki/Puupaja

Paja Breikki / Puupaja

Toimipiste väliotsikko vapaa-aikapalvelut

Vapaa-aikapalvelut

Vapaa-aikatoimisto

Vapaa-aikatoimisto

Vapaa-aika- ja nuorisotoimen asiat, vapaa-aikakoordinaattorin toimisto, nuoriso-ohjaajan toimisto.

Toimipiste väliotsikko varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Päiväkoti Peukaloinen

Päiväkoti Peukaloinen

Aukioloajat: Pääsääntöisesti klo 6–17. Peukaloisessa on tällä hetkellä myös ilta- ja viikonloppuhoito.

Polvijärven keskustassa sijaitsevassa Päiväkoti Peukaloisessa on kolme ryhmää, pienten ryhmä Lilliputit (12 paikkaa), 3–5-vuotiaiden ryhmät Menninkäiset (24 paikkaa) ja Maahiset (24 paikkaa). Varhaiskasvatuksen erityisopettaja käy päiväkodissa kahdesti viikossa.

Ryhmien yhteystiedot:
Lilliputit: 040 1046513
Menninkäiset: 040 1046514
Maahiset: 040 1046530

Sotkuman päiväkoti

Sotkuman päiväkoti

Aukioloajat: Pääsääntöisesti klo 6–17.30, mutta perheiden tarpeet myös huomioidaan. Päiväkodissa on myös varaus vuorohoidolle.

Vuonna 2011 valmistunut Sotkuman päiväkoti sijaitsee Sotkuman koulun yhteydessä. Ryhmiä päiväkodissa on neljä, 1–2-vuotiaden ryhmä Esikot (14 lasta), 2–3-vuotiaiden ryhmä Orvokit (10 lasta), 3–4-vuotiaiden ryhmä Unikot (25 lasta) ja esiopetusryhmä (9 lasta). Kiertävä erityislastentarhanopettaja käy päiväkodissa kahdesti viikossa.

Ryhmien yhteystiedot:
Esikot: 040 104 6517
Orvokit: 040 104 6531

Unikot: 040 104 6518
Esikoulu: Vastaava varhaiskasvatuksen opettaja/esiopettaja Sirpa-Maarit Romu, 040 104 6511

Rukkitien ryhmäperhepäivähoito

Rukkitien ryhmäperhepäivähoito

Rukkitien ryhmäperhepäivähoito on kodinomainen 12-paikkainen varhaiskasvatuksen yksikkö aivan Polvijärven keskustan tuntumassa. Ryhmäperhepäiväkoti on avoinna lapsen hoidontarpeen mukaisesti.

Puhelinnumero: 040 104 6520

Toimipiste väliotsikko Koulut

Perusopetus ja lukio

Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulu (1.–6. vuosiluokat) sijaitsee Polvijärven keskustassa koulukeskuksen A-talossa. Koulussa on 171 oppilasta, opettajia on 16 ja koulunkäynninohjaajia on 7. Oppilaat tulevat Kirkonkylän kouluun taajaman alueelta, kunnan pohjoispuolelta: Kinahmo, Ruvaslahti, Martonvaara, Lipasvaara -alueilta sekä  Kuorevaaran, Horsmanahon, Joensuuntien  ja  Hukkalan suunnilta.

Kirkonkylän koulu sijaitsee keskustaajamassa. Taajaman luonnonläheisyys ja lähiympäristön maaseutumaisuus tarjoavat koululle monipuoliset toimintapuitteet. Keskustan lähiliikuntapaikat löytyvät koulun välittömästä läheisyydestä, samoin kuin jäähalli, vapaa-aikatalo ja kirjasto.

Kirkonkylän koulu pyrkii tarjoamaan jokaiselle oppijalle vankan oppimisen kivijalan: tiedot ja taidot, joilla tulevaisuutta rakentaa. Oppimiseen räätälöidään tukitoimia tarpeen mukaan.  Turvallisen ja välittävän arkipäivän rakentaminen on tärkeä tavoite.

Koulussa opetusta toteutetaan uuden opetussuunnitelman hengessä toiminnallisuutta, liikkumista sekä digiopetusta hyödyntäen. Kansainvälisyyttä koulupäiviin tuovat erilaiset projektit sekä kansainväliset opiskelijavieraat.

Yhteystiedot:
Koulukeskuksen kanslia/Merja Vähäkoski: 040 104 6221,
merja.vahakoski@polvijarvi.fi
Koulunjohtaja Tuula Räsänen:
040 104 6217, tuula.rasanen@edu.polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6218

Sotkuman koulu

Sotkuman koulu

Polvijärven ainoa toimiva kyläkoulu Sotkuman koulu (1.–6. vuosiluokat) sijaitsee Sotkuman kylässä noin 16 kilometrin päässä Polvijärven keskustasta. Koulun yhteydessä on myös päiväkoti, ja koululaisten ja päiväkotilaisten ruuat valmistetaan omassa valmistuskeittiössä. Koulussa on 71 oppilasta, 5 opettajaa, yksi erityisiopettaja ja kaksi koulunkäynninohjaajaa. Lapset tulevat kouluun Solan ja Sotkuman kylän alueelta.

Nykyinen Sotkuman koulu valmistui kesällä 2011. Tilojen käytyä ahtaiksi koulua ja päiväkotia laajennettiin ja remontoitiin vuosina 2016–2017. Remontoinnin yhteydessä koko rakennuksesta tehtiin monipuolinen ja sisustukseltaan värikäs oppimisympäristö, joka soveltuu myös iltakäyttäjien moninaisiin tarpeisiin. Koulussa on oma liikuntasali ja koulun välittömässä läheisyydessä kaukalo, jossa kesäisin pelataan jalkapalloa ja joka talvisin jäädytetään luistelua varten. Sotkuman frisbeegolfrata, kuntopolku ja talvisin hiihtolatu ovat vain kivenheiton päässä.

Yhdessä tekeminen leimaa Sotkuman koulun henkeä: koulun väki, Sotkuman kyläyhdistys sekä muut alueen yhdistykset kehittävät koulualuetta jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä. Tällä hetkellä koulun piha-aluetta kehitetään koko koulua ja kyläyhteisöä palvelevaksi lähiliikuntapaikaksi.

Yhteystiedot:
Koulunjohtaja Rauni Mutanen: 040 104 6216,
rauni.mutanen@polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6230

Polvijärven yläaste

Polvijärven yläaste

Polvijärven yläkoulu (7.-9.- vuosiluokat) sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa koulukeskuksessa yhdessä lukion kanssa.  Koulussa on 6 luokkaa, 20 opettajaa ja muuta henkilökuntaa 3.

Yläkoulussa edistetään liikunnallista kouluarkea välkkäreiden ohjaamalla välituntiliikunnalla ja istumista katkaisevalla, toiminnallisella opetuksella. Myös läheisen vapaa-aikatalon, jäähallin ja lähiliikuntapaikan tarjoamia liikkumismahdollisuuksia hyödynnetään koulupäivien aikana monipuolisesti. Yrittäjyyskasvatusta edistetään yläkoulussa tekemällä yhteistyötä polvijärveläisten yrittäjien kanssa. Jokaisella luokalla on oma paikallinen kummiyritys, jonka toimintaan oppilaat pääsevät tutustumaan.

Yläkoulussa toimii oppilaskunta, jonka hallituksessa on kaksi luottamusoppilasta kustakin luokasta. Oppilaskunta tuo väriä kouluarkeen muun muassa organisoimalla erilaisia tapahtumia. Koulukoira Nelli vierailee yläkoulussa säännöllisesti sekä oppilaiden että opettajien ilona.

Yhteystiedot
Vs. rehtori Mika Levy: 040 104 6225, mika.levy@polvijarvi.fi
Yläkoulun ja lukion vs. opinto-ohjaaja Kati Marttila: 040 104 6222, kati.marttila@edu.polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6224

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven oma lähilukio sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa koulukeskuksessa yhdessä yläkoulun kanssa. Nuoren onkin luontevaa jatkaa opintojaan peruskoulun päätyttyä tutussa kouluympäristössä, jossa myös opettajat ovat entuudestaan tuttuja. Lukiossa on 13 opettajaa. Liikunta- ja ajanviettopaikat, kuten jäähalli, kirjasto sekä vapaa-aikatalo kuntosaleineen ja nuorisotiloineen löytyvät aivan lukion läheisyydestä.

Polvijärven lukio tarjoaa otolliset puitteet yksilölliseen opetukseen. Opettajat ja opiskelijat tulevat toisilleen tutuiksi, ja nuoren on mahdollista saada henkilökohtaista tukea ja apua opintoihinsa sekä muihin elämän solmukohtiin.

Kurssitarjonta on lukiossa monipuolista. Lukion aikana voi suorittaa laajasti kursseja myös liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa.Useita oppiaineita yhdistäviä teemaopintoja on tarjolla yhdeksän kurssia. Myös vieraiden kielten opiskelumahdollisuudet ovat hyvät: lukioyhteistyön kautta voi opiskella saksan, espanjan, ranskan ja venäjän kieliä.

Polvijärven lukio tekee tiivistä yhteistyötä Outokummun ja Juuan lukioitten kanssa, ja yhteiset viikonloppukurssit mahdollistavat monipuolisen kanssakäymisen myös näiden opiskelijoiden kanssa. Virtuaalikurssit ovat laajentaneet mahdollisuuksia opiskella myös yksittäisiä valinnaisia kursseja. Lukiossa voi myös opiskella Karelia AMK:n väyläopintoja ja keväästä 2019 lähtien myös Avoimen yliopiston kursseja.

Yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli Polvijärven lukion opetuksessa. Lukiossa järjestetään yrittäjyyskursseja sejä -opintoja, joiden kautta lukiolaiset pääsevät tutustumaan yrityselämään jo lukio-opintojensa aikana. Lukiollla on kolme lukuvuosittain vaihtuvaa kummiyritystä, joiden avulla nuoret pääsevät tutustumaan käytännönläheisesti yrittäjyyteen ja luomaan suhteita paikallisiin yrityksiin.

Yhteystiedot:
Vs. yläkoulun ja lukion vararehtori Mika Levy: 040 104 6225, mika.levy@edu.polvijarvi.fi
Yläkoulun ja lukion opinto-ohjaaja Kati Marttila: 040 104 6222, kati.marttila@edu.polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6224

 

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Anni Lampinen Viestintäsihteeri 040 104 6004 anni.lampinen@polvijarvi.fi

Viestintä, tiedottaminen, markkinointi, verkkosivujen päivittäminen, johtoryhmän sihteeri

Sivu arviointi ja palaute