Lukio ja toinen aste teksti

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Lukio ja toinen aste

Lukio ja toinen aste

Peruskoulusta valmistumisen jälkeen nuorella on useita vaihtoehtoja jatkaa opintojaan: Hän voi suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon Polvijärven omassa lähilukiossa tai suunnata ammatillisiin opintoihin Joensuuhun.

Tutustu  Polvijärven lukion opetussuunnitelmaan.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Lukio ja toinen aste linkkilista

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven yläasteen ja lukion rakennus, B-talo.
Polvijärven lukio

Polvijärven oma lähilukio sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa koulukeskuksessa yhdessä peruskoulun 7.–9.-luokkien kanssa.

Lukiossa on 13 oman koulun opettajaa ja lisäksi useita eri opettajia Juuan ja Outokummun lukioista Zoom-kursseja ohjaamassa. Liikunta- ja ajanviettopaikat, kuten jäähalli, kirjasto sekä vapaa-aikatalo kuntosaleineen ja nuorisotiloineen löytyvät lukion naapurista.

Polvijärven lukio tarjoaa otolliset puitteet yksilölliseen opetukseen. Opettajat ja opiskelijat tulevat toisilleen tutuiksi, ja nuoren on mahdollista saada henkilökohtaista tukea ja apua opintoihinsa sekä muihin elämän solmukohtiin.

Kurssitarjonta on lukiossa monipuolista. Lukion aikana voi suorittaa laajasti kursseja myös liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa. Useita oppiaineita yhdistäviä teemaopintoja on myös tarjolla. Vieraiden kielten opiskelumahdollisuudet ovat hyvät: lukioyhteistyön kautta voi opiskella saksan, espanjan, ranskan ja venäjän kieliä.

Polvijärven lukio tekee tiivistä yhteistyötä Outokummun ja Juuan lukioitten kanssa, ja yhteiset viikonloppukurssit mahdollistavat monipuolisen kanssakäymisen myös näiden opiskelijoiden kanssa. Virtuaalikurssit ovat laajentaneet mahdollisuuksia opiskella myös yksittäisiä valinnaisia kursseja. Lukiossa voi lisäksi opiskella Karelia AMK:n väyläopintoja ja keväästä 2019 lähtien myös Avoimen yliopiston kursseja.

Yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli Polvijärven lukion opetuksessa. Lukiossa järjestetään yrittäjyyskursseja sekä -opintoja, joiden kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan yrityselämään jo lukio-opintojensa aikana. Lukiolla on kolme lukuvuosittain vaihtuvaa kummiyritystä, joiden avulla nuoret pääsevät tutustumaan käytännönläheisesti yrittäjyyteen ja luomaan suhteita paikallisiin yrityksiin.

Riveria teksti

Ammattioppilaitos Riveria

Pohjois-Karjalassa nuori voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattioppilaitos Riveriassa. Riverialla on kuusi koulutusyksikköä eri puolilla maakuntaa.

Polvijärveä lähinnä on Riverian Outokummun koulutusyksikkö, jossa voi opiskella muun muassa valokuvausta ja graafista suunnittelua, teatteri- ja esitystekniikkaa, pelialaa, 3D-tuotantoa ja suorittaa lähihoitajan ja levyseppähitsaajan ammattitutkinnon.

Tutustu tarkemmin Riveriaan ja sen ammatillisiin koulutuksiin osoitteessa www.riveria.fi.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi

Sivistystoimen toimialajohtaja, Valpas-kuntavalvoja

henkilön kuva
Riikka Jolkkonen Vs. perusopetuksen ja lukion apulaisrehtori 040 104 6225 riikka.jolkkonen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Janne Antikainen Yläkoulun ja lukion opinto-ohjaaja 040 104 6222 janne.antikainen@edu.polvijarvi.fi

Valpas-opinto-ohjaaja

henkilön kuva
Virpi Liisa Poutiainen Koulusihteeri 040 1046 221 virpiliisa.poutiainen@edu.polvijarvi.fi.

Sivu arviointi ja palaute