Museot pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Museot

Esine- ja talomuseo

Polvijärven talo- ja esinemuseo vievät uteliaan matkalle paikkallis- ja kulttuurihistoriaan. Museotoiminnasta ja museoiden ylläpidosta vastaa Polvijärvi-Seura Ry.
 
Esinemuseon esite on luettavissa tässä:

 

Esinemuseo

Karnukan Kyläkauppa esinemuseossa
Esinemuseo

Polvijärven kirjaston yläkerrassa sijaitsevassa esinemuseossa pääsee tutustumaan paikallishistoriaan. Esimerkiksi yhteen museon huoneeseen on rakennettu kansakoululuokka pulpetteineen ja opetusvälineineen. Museossa on myös teemoittain vaihtuvia näyttelyitä sekä hyvin runsas vanhojen valokuvien kokoelma.

Pääsymaksu 3 €/henkilö. Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä puhelimitse ja sovi esittelyaika: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

 

Talomuseo

Talomuseo

Museonmäellä sijaitseva talomuseo on 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun polvijärveläinen maalaistalo ulkorakennuksineen ja esineineen. Alueella on myös muun muassa aitat, paja, riihi ja tuulimylly.

Suurin osa rakennuksista on peräisin Kinahmon Lappalanmäeltä. Pihapiirin päärakennus siirrettiin ulkomuseoalueelle vuonna 1965 ja muut rakennukset sen jälkeen. Museon avajaiset pidettiin 1.8.1971.

Maalaistalo on kirjailija Seppo Lappalaisen syntymäkoti, ja tästä merkkinä talon seinään on kiinnitetty Lappalaisen muistolaatta.

Pääsymaksu 3 €/henkilö. Talomuseo on avoinna vain kesäisin tilauksesta. Jos haluat tutustua museoon, ota yhteyttä: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

 

 

 

Liiku ja retkeile Polvijärvellä

Sivu arviointi ja palaute

Reissukyyti-sovellus

Matkaile Pohjois-Karjalassa: Reissukyyti-sovellus

  

Nettisovelluksen avulla tarjoat tai pyydät kyytiä polttoainekustannusten hinnalla. Sovelluksesta löytyy hakua helpottamaan tapahtumien, yritysten ja käyntikohteiden ilmoituksia, jotka on ryhmitelty kansallispuistojen ja kuntien sivuille. 

Reissukyyti-sovellus on osa vastuullisen matkailun kehittämishanketta. Hankkeen kohdealueita ovat kansallispuistot ja harvaan asutulla maaseudulla sijaitsevat matkailuyritykset ja tapahtumat.

Klikkaa tästä Reissukyyti-sivulle.