Perusopetus pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Perusopetus

Perusopetus

Polvijärvellä perusopetusta järjestetään kolmessa koulussa: Kirkonkylän koulussa, Sotkuman koulussa sekä Polvijärven yläkoulussa. Kirkonkylän koulu ja yläkoulu sijaitsevat Polvijärven keskustassa koulukeskuksessa, Sotkuman koulu taas on yksi maakunnan harvoja elinvoimaisia kyläkouluja.

Koulumaailman keskeisimpiä arvoja Polvijärvellä ovat muun muassa oman lähiympäristön ja luonnon arvostaminen, yhdessä tekemisen kulttuurin juurruttaminen lapsiin ja nuoriin, yrittäjyyteen kannustaminen yrittäjyyskasvatuksen avulla sekä liikunnallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen arjessa.

Liikkuvat koulupäivät ovat jokaisen koulumme arkea: oppitunnit ovat toiminnallisia ja liikunnallisia, ja niiden välillä vipinää kinttuihin saadaan ohjatulla välituntiliikunnalla.

Liikunnallinen toimintakulttuuri on omaksuttu osaksi kouluympäristöä sen verran ansiokkaasti, että osoituksena tästä kunnalle myönnettiin Itä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu 2017 -palkinto.

Polvijärven kouluissa noudatetaan Joensuun seudun perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Perusopetus alakoulut

Alakoulut

Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulurakennus
Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulu (1.–6. vuosiluokat) sijaitsee Polvijärven keskustassa koulukeskuksen A-talossa. Koulussa on 171 oppilasta, opettajia on 16 ja koulunkäynninohjaajia on 7. Oppilaat tulevat Kirkonkylän kouluun taajaman alueelta, kunnan pohjoispuolelta: Kinahmo, Ruvaslahti, Martonvaara, Lipasvaara -alueilta sekä  Kuorevaaran, Horsmanahon, Joensuuntien  ja  Hukkalan suunnilta.

Kirkonkylän koulu sijaitsee keskustaajamassa. Taajaman luonnonläheisyys ja lähiympäristön maaseutumaisuus tarjoavat koululle monipuoliset toimintapuitteet. Keskustan lähiliikuntapaikat löytyvät koulun välittömästä läheisyydestä, samoin kuin jäähalli, vapaa-aikatalo ja kirjasto.

Kirkonkylän koulu pyrkii tarjoamaan jokaiselle oppijalle vankan oppimisen kivijalan: tiedot ja taidot, joilla tulevaisuutta rakentaa. Oppimiseen räätälöidään tukitoimia tarpeen mukaan.  Turvallisen ja välittävän arkipäivän rakentaminen on tärkeä tavoite.

Koulussa opetusta toteutetaan uuden opetussuunnitelman hengessä toiminnallisuutta, liikkumista sekä digiopetusta hyödyntäen. Kansainvälisyyttä koulupäiviin tuovat erilaiset projektit sekä kansainväliset opiskelijavieraat.

Yhteystiedot:
Koulukeskuksen kanslia/Merja Vähäkoski: 040 104 6221,
merja.vahakoski@polvijarvi.fi
Koulunjohtaja Tuula Räsänen:
040 104 6217, tuula.rasanen@edu.polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6218

Sotkuman koulu

Sotkuman koulurakennus
Sotkuman koulu

Polvijärven ainoa toimiva kyläkoulu Sotkuman koulu (1.–6. vuosiluokat) sijaitsee Sotkuman kylässä noin 16 kilometrin päässä Polvijärven keskustasta. Koulun yhteydessä on myös päiväkoti, ja koululaisten ja päiväkotilaisten ruuat valmistetaan omassa valmistuskeittiössä. Koulussa on 71 oppilasta, 5 opettajaa, yksi erityisiopettaja ja kaksi koulunkäynninohjaajaa. Lapset tulevat kouluun Solan ja Sotkuman kylän alueelta.

Nykyinen Sotkuman koulu valmistui kesällä 2011. Tilojen käytyä ahtaiksi koulua ja päiväkotia laajennettiin ja remontoitiin vuosina 2016–2017. Remontoinnin yhteydessä koko rakennuksesta tehtiin monipuolinen ja sisustukseltaan värikäs oppimisympäristö, joka soveltuu myös iltakäyttäjien moninaisiin tarpeisiin. Koulussa on oma liikuntasali ja koulun välittömässä läheisyydessä kaukalo, jossa kesäisin pelataan jalkapalloa ja joka talvisin jäädytetään luistelua varten. Sotkuman frisbeegolfrata, kuntopolku ja talvisin hiihtolatu ovat vain kivenheiton päässä.

Yhdessä tekeminen leimaa Sotkuman koulun henkeä: koulun väki, Sotkuman kyläyhdistys sekä muut alueen yhdistykset kehittävät koulualuetta jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä. Tällä hetkellä koulun piha-aluetta kehitetään koko koulua ja kyläyhteisöä palvelevaksi lähiliikuntapaikaksi.

Yhteystiedot:
Koulunjohtaja Rauni Mutanen: 040 104 6216,
rauni.mutanen@polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6230

Perusopetus yläkoulu

Yläkoulu

Polvijärven yläaste

Polvijärven yläasteen ja lukion rakennus, B-talo.
Polvijärven yläaste

Polvijärven yläkoulu (7.-9.- vuosiluokat) sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa koulukeskuksessa yhdessä lukion kanssa.  Koulussa on 6 luokkaa, 20 opettajaa ja muuta henkilökuntaa 3.

Yläkoulussa edistetään liikunnallista kouluarkea välkkäreiden ohjaamalla välituntiliikunnalla ja istumista katkaisevalla, toiminnallisella opetuksella. Myös läheisen vapaa-aikatalon, jäähallin ja lähiliikuntapaikan tarjoamia liikkumismahdollisuuksia hyödynnetään koulupäivien aikana monipuolisesti. Yrittäjyyskasvatusta edistetään yläkoulussa tekemällä yhteistyötä polvijärveläisten yrittäjien kanssa. Jokaisella luokalla on oma paikallinen kummiyritys, jonka toimintaan oppilaat pääsevät tutustumaan.

Yläkoulussa toimii oppilaskunta, jonka hallituksessa on kaksi luottamusoppilasta kustakin luokasta. Oppilaskunta tuo väriä kouluarkeen muun muassa organisoimalla erilaisia tapahtumia. Koulukoira Nelli vierailee yläkoulussa säännöllisesti sekä oppilaiden että opettajien ilona.

Yhteystiedot
Vs. rehtori Mika Levy: 040 104 6225, mika.levy@polvijarvi.fi
Yläkoulun ja lukion vs. opinto-ohjaaja Kati Marttila: 040 104 6222, kati.marttila@edu.polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6224

SOME jako

Jaa tämä sivu:

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Virpi Eronen Yhtenäiskoulun ja lukion rehtori 040 104 6200 virpi.eronen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Mika Levy (Vs. yläkoulun ja lukion rehtori 31.7.2020 asti) Opinto-ohjaaja ja yläkoulun sekä lukion vararehtori 040 104 6225 mika.levy@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Rauni Mutanen Sotkuman koulun koulunjohtaja ja iltapäivätoiminnan esimies 040 104 6216 rauni.mutanen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Kati Marttila Yläkoulun ja lukion vs. opinto-ohjaaja 1.8.2019-1.2.2020 040 104 6222 kati.marttila@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Tuula Räsänen Kirkonkylän koulun koulunjohtaja 040 104 6217 tuula.rasanen@edu.polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute