Rakennus- ja toimenpidelupa pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Rakennus- ja toimenpidelupa

Rakennus- ja toimenpidelupa

Rakentamiseen on lähes poikkeuksetta haettava rakennus- tai toimenpidelupa. Molemmat luvat myöntää Polvijärven rakennustarkastaja.

Voit tarkistaa Polvijärven rakennusjärjestyksestä sekä rakennusvalvonnasta, mihin kaikkiin kohteisiin tarvitaan rakennuslupa, toimenpidelupa tai -ilmoitus.

Rakennuslupa

Rakennuslupaa tarvitaan erilaisiin rakennuskohteisiin uudisrakentamisesta rakentamisen laajentamiseen.

Rakennuslupa tarvitaan aina myös rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen, kuten kesäasunnon muuttamiseen vakituiseen asuinkäyttöön. Rakennuslupa on haettava ennen rakentamisen aloittamista.

Toimenpidelupa

Toimenpidelupaa tarvitaan merkitykseltään vähäisempään rakentamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi jätekatos, jätevesien käsittelyjärjestelmä, maalämpökaivo tai yli 20 m² laituri. Toimenpidelupa on haettava ennen rakentamisen aloittamista.

Asiakirja- ja mediatiedostot

 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Rakennus- ja toimenpidelupa luvan hakeminen

  Luvan hakeminen

  Sekä rakennus- että toimenpidelupaa haetaan Polvijärven rakennustarkastajalta. Lupien käsittelyaika vaihtelee viikosta kuukauteen.

  Huomioithan, että ruuhkaisina aikoina lupahakemuksen käsittely saattaa viivästyä. Tästä syystä lupaa on syytä hakea hyvissä ajoin viivästyksien välttämiseksi.

  Paperisia lupahakemuksia saa rakennusvalvonnasta. Voit myös ladata lupahakemukset tältä sivulta. Täytetyt hakemukset palautetaan rakennustarkastajalle rakennusvalvontaan osoitteeseen:

       Tekninen toimisto/Rakennusvalvonta
        Välitie 2
        83700 Polvijärvi

  Voit hakea lupia myös sähköisesti Miunpalvelut.fi -palvelusta. Huomioithan, että tehdäksesi hakemuksen Miunpalveluissa sinun tulee tunnistautua palveluun esimerkiksi omilla pankkitunnuksillasi.

  Rakentamisen ladattavat lomakkeet

  Rakentamisen ladattavat lomakkeet

  Voit ladata tältä sivulta rakennuslupa-, toimenpidelupa- ja toimenpideilmoitushakemuksen, poikkeamislupa- ja maisematyölupahakemuksen, rakennushankeilmoitukset (RH1 ja RH2) ja lomakkeen naapurin kuulemisesta.
   
  Rakennuslupaa, toimenpidelupaa, toimenpideilmoitusta, poikkeamislupaa ja maisematyölupaa haetaan kaikkia samalla hakemuksella "Hakemus (ilmoitus) rakennusvalvontaviranomaiselle".
   
  Täytetyt hakemukset tulee myös palauttaa rakennusvalvontaviranomaiselle rakennusvalvontaan osoitteeseen:

  Asiakirja- ja mediatiedostot

  SOME jako

  Jaa tämä sivu:

  Sisältöjulkaisija

  Yhteystiedot

  henkilön kuva
  Ari Soikkeli Tekninen johtaja 040 104 6307 ari.soikkeli@polvijarvi.fi

  Teknisen toimen toimialajohtaja ja kunnan rakennustarkastaja

  Sirpa Huikuri Lupasihteeri 040 104 6308 sirpa.huikuri@polvijarvi.fi

  Sivu arviointi ja palaute