Työllisyyden kuntakokeilu pääkuva

Navigaatiovalikko

Joensuun seudun työllisyyden kuntakokeilu

Joensuun seudun työllisyyden kuntakokeilu

Joensuun seudun työnhakijoiden palveluihin tulee muutoksia 1.3.2021 alkaen. Kuntien rooli työllisyydenhoidossa vahvistuu ja kokeilukunnat vastaavat osan työnhakijoista palveluprosessista sekä työllisyyttä edistävien palvelujen tarjoamisesta TE-toimiston sijasta.

Kuntakokeilun kesto on 1.3.2021-30.6.2023. Joensuun seudun kuntakokeiluun kuuluvat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Mikä työllisyyden kuntakokeilu?

Kuntakokeilun palveluihin kuuluvat työllistymistä edistävät palvelut, kuten palkkatuki, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Kuntakokeilu tarjoaa myös kotoutumislain mukaisia kotoutumispalveluita. Lisäksi kuntakokeilulla on mahdollisuus järjestää asiakkailleen kokeilukohtaisia työllistymistä edistäviä ja tukevia palveluita.

Kuntakokeilun asiakas saa oman henkilökohtaisen asiantuntijan, joka kartoittaa asiakkaan tilanteen, laatiin työllistymistä tukevan suunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa ja ohjaa tarvittaessa muihin palveluihin.

Lue lisää kuntakokeilusta Joensuun kaupungin verkkosivuilta:

Ketkä ovat työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita?

Kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyvät kokeilukuntien työnhakijat, jotka ovat työttömänä, lomautettuna, työllistettynä tai työllistämistä edistävässä palvelussa, ja jotka saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa.

Kuntakokeiluun siirtyvät myös kaikki työttömänä tai työllistämispalveluissa olevat maahanmuuttajat, vieraskieliset sekä alle 30-vuotiaat työnhakijat työttömyysetuudesta riippumatta.

Jos kuulut työllisyyden kuntakokeilun asiakkuuteen, ilmoittaa TE-toimisto sinulle kirjeitse tai Oma Asiointi -palvelun kautta, että jatkossa työllisyydenhoidostasi vastaa kuntakokeilu. Siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä vaadi sinulta toimenpiteitä. Voit odottaa, että kuntakokeilun asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä.

Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti työnhakijaksi TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan.

Asiointi ja yhteystiedot

Joensuun asiointipisteestä saat yleistä neuvontaa ja voit varata sekä peruuttaa tapaamisen koko kuntakokeilun alueella. Asiointipiste palvelee arkisin kello 9-16 (suljettuna klo 12-13).

Palvelunumero: 050 5765 750
Sähköposti: kuntakokeilu@joensuu.fi 

Polvijärven työllisyyden kuntakokeilun valmentajat ovat tavoitettavissa arkisin puhelimitse ja sähköpostitse sekä perjantaisin päivystysaikaan klo 9–15 osoitteessa Polvijärventie 22, 83700 Polvijärvi.

Valmentajien puhelinnumerot:
029 504 3186 / Matti Huovinen
040 104 6016 / Jarkko Antikainen
Sähköpostit:
matti.huovinen@te-toimisto.fi
jarkko.antikainen@polvijarvi.fi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Matti Huovinen Asiakkuusvastaava 029 504 3186 matti.huovinen@te-toimisto.fi
henkilön kuva
Jarkko Antikainen Työllisyyden kuntakokeilun valmentaja 040 104 6016 jarkko.antikainen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Anne Purmonen Työllisyyspalvelujen esihenkilö 040 104 6207 anne.purmonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute