Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Liikuntaneuvoja on tukena elämäntapamuutoksessa

Liikuntaneuvoja on tukena elämäntapamuutoksessa

Liikuntaneuvojan palvelua on saatavilla Polvijärvellä jälleen, ainakin toistaiseksi. Palvelun mahdollisti viime vuodelle Vipinää töppösiin -hanke, joka toteutettiin Polvijärven kunnassa aluehallintoviraston ja kunnan avustuksella. Hankkeelle on haettu jatkorahoitusta ja sen toteutuminen ratkeaa helmi-maaliskuun aikana.

− Liikunta on kokonaisvaltainen osa ihmisten hyvinvointia, joten liikuntaneuvojan palvelu on tärkeää. Kysyntää ja kiinnostusta on ollut. Nyt mennään hankkeen voimalla ja se on hyvä alku, kertoo vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen.

Liikunnan ammattilainen apuna

Liikutko vähemmän kuin terveysliikuntasuositusten mukaan pitäisi? Kaipaatko apua ja tukea liikunnallisen elämäntavan edistämiseen? Tule tapaamaan Polvijärven uutta liikuntaneuvojaa Katri Hirvosta. Liikuntaneuvojan palvelut on tarkoitettu kaikille alle liikuntasuositusten liikkuville työikäisille ja senioreille.

Katri Hirvosella on monipuolinen liikuntatausta ja osaaminen tehtäväänsä:

− Päätoimenani on Pohjois-Karjalan Liikunnan ry:n palveluksessa aikuisliikunnan kehittäminen. Olen tehnyt aikaisemminkin elintapaohjausta ja liikuntaneuvontaa. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja minulla on myös ravintovalmentajan koulutus. Omiin harrastuksiini kuuluu yleisurheilu ja voimannosto, kertoo Hirvonen.

Liikuntaneuvoja Katri Hirvonen on tavattavissa vapaa-aikatalo Vaparilla, vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halosen toimistossa torstaisin kello 10–17 välisenä aikana. Lisäksi häneltä voi tarvittaessa varata ilta-aikoja.

Vanhat ja uudet osallistujat tervetulleita neuvontaan

Liikuntaneuvoja tekee asiakkailleen alkukartoituksen ja laatii tämän jälkeen kunkin toiveiden ja tavoitteiden mukaisen liikuntasuunnitelman. Liikuntaneuvontaan kuuluu myös mahdollisuus tutustua eri lajeihin. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävä palvelu on maksutonta, henkilökohtaista ja yksilölähtöistä.

Viime vuonna liikuntaneuvontaa teki Polvijärvellä Hannamari Sarkkinen ja palvelua hyödynsi noin 20 henkilöä. Katri Hirvonen on yhteydessä viime vuoden osallistujiin ja kartoittaa osallistujien määrää. Uusia tukea kaipaavia otetaan myös mieluusti mukaan. Aina on hyvä hetki aloittaa liikunnallisempi arki!

Verkkopuntari-ohjelma tueksi elämäntapamuutokseen

Liikuntaneuvojan kautta on mahdollista rekisteröityä käyttämään Verkkopuntaria. Verkkopuntari on elämäntapamuutosten ja painonhallinnan tueksi tehty verkko-ohjelma. Siitä on erityisen paljon hyötyä sellaisille asiakkaille, joilla ei ole aina mahdollisuutta tulla kasvokkain tapaamaan liikuntaneuvojaa. Verkkopuntarissa saa maksuttomasti käyttöön materiaalia ja liikuntavinkkejä.

Löydät alhaalta liitteenä Verkkopuntarin esitteen. Verkkopuntari-kurssille tulee ilmoittautua torstaihin 28.3.2024 mennessä Katrille: katri.hirvonen@pokali.fi

Tulossa: Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutus

Keväälle 2024 on suunnitteilla Polvijärven vapaaehtoisille suunnattu Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutus. Vapaaehtoisena toiminen sopii hyvin sellaisille, jotka haluavat lisätä liikuntaa omaan arkeensa. Ikäihmisten ulkoilukaverina saa terveyshyötyjä myös itselleen. Koulutuksesta tiedotetaan lisää ajankohdan ja ohjelman varmistuttua. Koulutuksen järjestää Vipinää töppösiin-hanke yhteistyöverkoston kanssa.

Sirpa Halonen ja Katri Hirvonen.

Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen (vas.) ja liikuntaneuvoja Katri Hirvonen. 

Lisätietoja:

Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen

sirpa.halonen@polvijarvi.fi

Puh. 040 104 6204

 

Liikuntaneuvoja Katri Hirvonen (tavoitettavissa torstaisin)

katri.hirvonen@pokali.fi

Puh. 050 554 5943

 

Liite: Katso Verkkopuntarin esite TÄSTÄ.

Katri Hirvonen on Polvijärvellä liikuntaneuvojana kerran viikossa.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute