Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Rakennustyöt etenevät suunnitellusti – Uuden hoivayksikön vesikatto on pian valmis

Rakennustyöt etenevät suunnitellusti – Uuden hoivayksikön vesikatto on pian valmis

Polvijärven kirkonkylälle nousevan uuden hoivayksikön rakennustyöt etenevät aikataulussaan. Vastaava mestari Timo Lappalainen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:stä kertoo, että parhaillaan työmaalla tehdään väliseiniä sekä vesikattoa.

- Kattoelementtejä nostellaan paikoilleen ja yhdistellään. Tämä työvaihe saadaan valmiiksi ensi viikon aikana, jolloin katto on viimeisen päälle vedenpitävä.

Lappalaisen mukaan viime aikojen aurinkoinen ja ennen kaikkea poutainen sää on suosinut katon tekoa. Lähipäivillekään ei vesisateita ole ennustettu, joten työ päässee myös jatkumaan suotuisasti.

Uuden hoivayksikön ikkunoista on asennettu 90 prosenttia. Loput ikkunoista laitetaan paikoilleen toukokuun aikana.

Lappalainen kertoo, että parhaillaan työmaalla tehdään myös muurauksia; tasoitetyöt pääsevät puolestaan vauhtiin ensi viikolla.

- Työt painottuvat nyt sisähommiin. Toukokuun puolivälin paikkeilla, kunhan maa sulaa, aloitamme sitten viemäröintityöt, vastaava mestari kuvailee.

Rakennustyömaalla ahkeroi 25 työntekijää.

Historian suurin rakennushanke

Hoivayksikön rakentaminen on Polvijärven kunnan historian suurin yksittäinen hanke. Sen kustannusarvio on noin 12,3 miljoonaa euroa. Kirkonkylälle tehtävään kiinteistöön tulee asuntoja ikäihmisille sekä keskuskeittiö ja ruokailutilat koululaisille ja kunnan henkilökunnalle. Aikanaan siinä tulee siis olemaan toimintoja, joita tällä hetkellä on esimerkiksi Turvalassa sekä Polvijärven koululla.

Rakennus- ja pääurakoitsijana rakennushankkeessa toimii Rakennustoimisto K. Tervo Oy.

Rakennustöiden on ennakoitu kestävän noin puolitoista vuotta eli urakka saataneen päätökseen helmikuussa 2024.

Mikä nimeksi hoivayksikölle?

Polvijärven kunta järjesti uuden hoivayksikön nimestä nimikilpailun alkuvuodesta 2023. Helmi-maaliskuun aikana kiinteistölle saattoi ehdottaa nimeä kuka tahansa – ehdotuksensa saattoi jättää nettilomakkeella tai sähköpostitse. Nimiehdotuksia tuli kaikkiaan 110.

Uuden hoivayksikön nimi valitaan näiden ehdotusten joukosta. Valinnan tekee arvovaltainen raati, joka koostuu kiinteistön käyttäjistä, kunnan viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä.

Uuden hoivayksikön nimi valitaan piakkoin ja julkistetaan kuntalaisille järjestettävässä hoivayksikön esittelytilaisuudessa toukokuussa.

Uuden hoivayksikön työmaa huhtikuussa 2023

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

Sivu arviointi ja palaute