Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Tammikuun lopussa Polvijärvellä oli työttömänä 12,7 prosenttia työvoimasta – Työllisyystilanne oli parempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Tammikuun lopussa Polvijärvellä oli työttömänä 12,7 prosenttia työvoimasta – Työllisyystilanne oli parempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Polvijärven työllisyystilanne on Pohjois-Karjalan viidenneksi paras. Tuoreimpien, tammikuun 2023 lopun tilannetta kuvaavien tilastojen mukaan kunnan työttömyysprosentti on 12,7. Työttömiä työnhakijoita Polvijärvellä oli tammi-helmikuun vaihteessa 215. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 234, joten vuodentakaiseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt kahdeksan prosenttia.

Pohjois-Karjalan pienin työttömyysprosentti oli tammikuun lopussa Kontiolahdella, missä työtä vailla oli 9,6 prosenttia työvoimasta. Maakunnan toiseksi pienin työttömyysaste vallitsi Liperissä (10,0 %), kolmanneksi pienin Heinävedellä (12,1 %) ja neljänneksi matalin Nurmeksessa (12,4 %).

Maakunnan keskimääräinen työttömyysaste oli tammikuun lopussa 13,6 prosenttia, vuosi sitten vastaava luku kirjattiin numeroin 13,8. Viimeksi kuluneen vuoden aikana työttömien määrä on vähentynyt kaikkiaan kahdeksassa pohjoiskarjalaiskunnassa – muun muassa Polvijärvellä.

Polvijärven työllisyyspalveluissa tehdään määrätietoista työtä työllisyystilanteen kohentamiseksi. Työtöntä työnhakijaa autetaan ja tuetaan yksilöllisen työelämäpolun löytymisessä. Tarvittaessa hänelle tarjotaan myös henkilökohtaista ohjausta ja tukea, kuten apua työhakemusten ja cv:n tekoon sekä työpaikkojen etsintään.

Työllisyyspalvelut tekee tiivistä yhteistyötä te-toimiston, etsivä nuorisotyön sekä sosiaalipalveluiden kanssa. Lisäksi Polvijärven kunnan työllisyyspalvelut ovat mukana Työllisyyden kuntakokeilussa sekä Ytyä-hankkeessa – näiden tavoitteena on edistää työllisyyttä Polvijärven alueella.

Työllisyyspalveluissa työskentelee viisi henkilöä. Lisäksi kuntalaisten käytettävissä on Siun soten sosiaaliohjaaja, joka tekee aktivointisuunnitelmia polvijärveläisille työnhakijoille yhtenä päivänä viikossa.

Polvijärven työllisyyspalvelut sijaitsevat osoitteessa Polvijärventie 22.

Polvijärven kunnan työllisyyspalvelut

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute