Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Yritysvierailulla: Lämpö Kuningas Oy

Yritysvierailulla: Lämpö Kuningas Oy

Polvijärven elinkeinotiimi eli kunnanjohtaja Heikki Hallikainen, maaseutuasiamies Teuvo Mutanen, kunnan tekninen johtaja Ari Soikkeli ja Business Joensuun yritysasiantuntija Juha Saastamoinen poikkesivat tervehtimään Lämpö Kuningas Oy:n toimitusjohtajaa Jarkko Kuningasta. Kuningas esitteli yrityksen varsin poikkeuksellisia tiloja. Kotipesä vanhassa kansantalossa huokuu historiaa. Yrityksen tallien ja sosiaalitilojen lisäksi rakennuksesta löytyy vanha juhlasali ja saunatilat.

− Nämä seinät ovat nähneet paljon. Täällä ovat esiintyneet joskus kauan sitten niin Hurriganes kuin Hassisen Kone, tietää Jarkko Kuningas kertoa.

Lämpö Kuningas Oy on ollut rakennuksessa vuokralla jo pitkään.

− Tilaa on vuokrattu ensin työväenyhdistykseltä. Sittemmin, muistaakseni vuonna 2004, isäni Harri Kuningas osti kiinteistön, kertoo Kuningas.

Vuonna 1994 perustettu Lämpö Kuningas Oy on erikoistunut kaukolämpöverkostojen rakentamiseen. Yritys tekee myös teollisuuden putkitustöitä. Toimialaan kuuluvat lisäksi laitteiden toimintakunnosta huolehtiminen eli erilaiset huoltotyöt. Lämpö Kuningas työskentelee pääasiassa Pohjois-Karjalan alueella, mutta tarvittaessa projekteja toteutetaan myös kauempana. Vuonna 2017 työt veivät Norjaan asti.

Lämpö Kuningas Oy on perheyritys, joka työllistää kuusi henkilöä. Perustaja ja perheen isä Harri Kuningas on siirtynyt eläkkeelle, mutta vaikuttaa edelleen hallituksen puheenjohtajana. Tarvittaessa hän on myös ruuhkanpurkajana, jos työtilanne sitä vaatii. Jarkko ja Jari Kuningas ovat osakkaita. Joni Kuningas on työntekijänä. Veljeksistä vanhin, Jarno Kuningas, ei ole mukana yrityksessä.

− Perhedynamiikka tuo firmaan omat haasteensa hyvine ja huonoine puolineen. Selkeät roolit auttavat, Jarkko tietää.

− Lämpö-Kuninkaan voimakkaasti erikoistunut yritys on hieno esimerkki Polvijärven monipuolisesta yrityskannasta. Yritys on toiminut menestyksellä jo pitkään ja sen markkina-alue on hyvin laaja. Lämpö Kuningas on jo vuosia tehnyt Polvijärveä tunnetuksi ympäri Pohjois-Karjalaa ja laajemminkin, kiittelee kunnanjohtaja Heikki Hallikainen.

 

Työtilanne heijastelee rakennusalan hiljentymistä

Lämpö Kuningas on rakentanut kaukolämpöverkostoja lukuisille lämpölaitoksille. Putkituksia he ovat toteuttaneet isoille laitoksille, kuten Stora Ensolle. Valitettavasti tällä hetkellä Suomen talouden epävakaa tilanne heijastelee myös Lämpö Kuninkaan tilauskantaan.

− Rakentaminen kun hiipuu, ei uusia liittymiä tule. Toki positiivisena mainittakoon, että ensi keväänä on hyvin hommia, kun luvassa useita kunnostustöitä maakunnan alueilla, kertoo Kuningas.

Kunnan teknisellä johtajalla Ari Soikkelilla ja Jarkko Kuninkaalla riitti keskusteltavaa lämmönjakelusta ja sen kuluista. Kuningas kertoo, että hintojen nousu kurittaa alaa, mutta he eivät ole nostaneet tuntihintaansa moneen vuoteen.

− Kulut ja palkat ovat nousseet, mutta olemme pyrkineet pitämään meidän hintatasomme asiakkaalle kannattavana, Kuningas perustelee.

Polvijärvellä lähes koko kaukolämpöverkoston on rakentanut Lämpö Kuningas.

− Urakoitsijan hyvä paikallistuntemus on kunnalle erittäin tärkeässä roolissa. Äkillisissä putkivuodoissa saamme palvelua, niin työn, kuin osien saatavuudessa nopealla aikataululla. Kaukolämpölaitoksen ja kiinteistöjen lämmönjakohuoneiden tekniikka on myös Lämpö Kuninkaalle tuttua ja niiden remontointiin ja huoltoihin saadaan hyvin ammattitaitoista palvelua, Ari Soikkeli kiittelee.

Myös varautuminen poikkeustilanteisiin oli ajankohtaisesti mielenpäällä. Lämpöverkostot ovat kriittisiä yhteiskunnan toimivuudelle ja ne pitää olla turvattu.

− Ei tällaisia asioita tarvinnut miettiä vielä viisi vuotta sitten. Nykyään infran turvallisuutta on syytä miettiä monelta kantilta. Niin tilaajan, kuin toteuttajankin, painottaa Jarkko Kuningas.

Vaikka tulevaisuus voi näyttää haastavalta, Lämpö Kuningas katsoo eteenpäin.

− Haasteita on varmasti monella muullakin tässä maailman tilanteessa. Tavoitteenamme on silti palvella asiakkaitamme laadukkaasti niin nyt, kuin tulevaisuudessa, Kuningas lupaa.

 

Monessa mukana

Lämpö Kuningas Oy on tullut tutuksi nimeksi, eikä pelkästään töiden takia. Firmalla on myös aktiivinen rooli yhteisöjen tukena. Veljesten vahva urheilutausta näkyy yrityksen toiminnassa.

− Me olemme kyllä monessa mukana. Sponsoroimme pääsääntöisesti junioriurheilua. Lajeina on ollut erityisesti jääkiekko, pesäpallo ja autourheilu. Urheilun tukemisessa haluamme kantaa omaa yhteiskuntavastuuta. Kaikki veljekset olemme pelanneet jääkiekkoa. Itse pelasin myös salibandya A-Nuorten SM-tasolla Joensuussa ja sen jälkeen Polvijärven KLC:ssa. Olemme tukeneet myös maanpuolustustoimintaa ja virtavesien kunnostustalkoissa oltiin mukana kalanpoikasten hankinnassa. Olemme myös järjestäneet uudenvuoden ilotulituksia Polvijärvellä monta kertaa, Kuningas kertoo.

− Itsekin tutustuin Jarkkoon juuri urheilun kautta, sillä Jarkko pelasi monta vuotta poikani kanssa samassa KLC:n salibandyjoukkueessa. Jarkko pystyi silloin analysoimaan tarkasti joukkueen peliä ja sama analyyttisyys näkyy nyt yrityksen vetämisessä. Hienoa, että junioriurheilun tukeminen on edelleen lähellä yrityksen omistajien sydäntä. Kiitos Jarkko, että saimme käydä vierailulla, sanoo Heikki Hallikainen.

 

Lämpö Kuninkaan kotisivut: www.lampokuningas.fi

Katso tallenne ilotulituksesta (31.12.2021): Lämpö Kuningas ilotulitus 2021 Polvijärvi (youtube.com)

Lisää tarinaa Polvijärven yrityksistä

Polvijärven elinkeinotiimi tekee vierailuja paikallisiin yrityksiin kuukausittain. Haluatko kutsua Polvijärven tiimin kylään? Haluatko kertoa yrityksesi toiminnasta? Ota yhteyttä viestintäsuunnittelijaan tai kunnan vaihteeseen. Yritystarinat kootaan sivulle: Yritystarinoita - polvijarvi.fi

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute