Lukio ja toinen aste teksti

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Lukio ja toinen aste

Lukio ja toinen aste

Peruskoulusta valmistumisen jälkeen nuorella on useita vaihtoehtoja jatkaa opintojaan: Hän voi suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon Polvijärven omassa lähilukiossa tai suunnata ammatillisiin opintoihin Joensuuhun.

Tutustu Polvijärven lukion opetussuunnitelmaan:

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven lukio

Polvijärven oma lähilukio sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa koulukeskuksessa yhdessä yläkoulun kanssa. Nuoren onkin luontevaa jatkaa opintojaan peruskoulun päätyttyä tutussa kouluympäristössä, jossa myös opettajat ovat entuudestaan tuttuja. Lukiossa on 13 opettajaa. Liikunta- ja ajanviettopaikat, kuten jäähalli, kirjasto sekä vapaa-aikatalo kuntosaleineen ja nuorisotiloineen löytyvät aivan lukion läheisyydestä.

Polvijärven lukio tarjoaa otolliset puitteet yksilölliseen opetukseen. Opettajat ja opiskelijat tulevat toisilleen tutuiksi, ja nuoren on mahdollista saada henkilökohtaista tukea ja apua opintoihinsa sekä muihin elämän solmukohtiin.

Kurssitarjonta on lukiossa monipuolista. Lukion aikana voi suorittaa laajasti kursseja myös liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa.Useita oppiaineita yhdistäviä teemaopintoja on tarjolla yhdeksän kurssia. Myös vieraiden kielten opiskelumahdollisuudet ovat hyvät: lukioyhteistyön kautta voi opiskella saksan, espanjan, ranskan ja venäjän kieliä.

Polvijärven lukio tekee tiivistä yhteistyötä Outokummun ja Juuan lukioitten kanssa, ja yhteiset viikonloppukurssit mahdollistavat monipuolisen kanssakäymisen myös näiden opiskelijoiden kanssa. Virtuaalikurssit ovat laajentaneet mahdollisuuksia opiskella myös yksittäisiä valinnaisia kursseja. Lukiossa voi myös opiskella Karelia AMK:n väyläopintoja ja keväästä 2019 lähtien myös Avoimen yliopiston kursseja.

Yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli Polvijärven lukion opetuksessa. Lukiossa järjestetään yrittäjyyskursseja sejä -opintoja, joiden kautta lukiolaiset pääsevät tutustumaan yrityselämään jo lukio-opintojensa aikana. Lukiollla on kolme lukuvuosittain vaihtuvaa kummiyritystä, joiden avulla nuoret pääsevät tutustumaan käytännönläheisesti yrittäjyyteen ja luomaan suhteita paikallisiin yrityksiin.

Yhteystiedot:
Lukion ja yläkoulun rehtori Katja Kajava-Huhta: 040 104 6222, katja.kajava-huhta@polvijarvi.fi
Opinto-ohjaaja ja lukion sekä yläkoulun vararehtori Mika Levy: 040 104 6225, mika.levy@polvijarvi.fi
Opettajainhuone: 040 104 6224

 

Riveria teksti

Riveria

 

Pohjois-Karjalassa nuori voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattioppilaitos Riveriassa. Riverialla on kuusi koulutusyksikköä eri puolilla maakuntaa.

Polvijärveä lähinnä on Riverian Outokummun koulutusyksikkö, jossa voi opiskella muun muassa valokuvausta ja graafista suunnittelua, teatteri- ja esitystekniikkaa, pelialaa, 3D-tuotantoa ja suorittaa lähihoitajan ja levyseppähitsaajan ammattitutkinnon.

Tutustu tarkemmin Riveriaan ja sen ammatillisiin koulutuksiin:

SOME jako

Jaa tämä sivu:

Polvijärven lukio Facebook

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Katja Kajava Yläkoulun ja lukion rehtori 040 104 6222 katja.kajava@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Mika Levy Opinto-ohjaaja ja yläkoulun sekä lukion vararehtori 040 104 6225 mika.levy@edu.polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute