Työnantajalle pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

ANKKURIT

 

Työnantajalle

Työnantajalle

"Etsitkö uutta työntekijää? Tarvitsetko tukea tai neuvoja uuden työntekijän palkkaamiseen? Työllisyyspalvelut yhdistävät työn ja tekijät!"

Työllisyyspalveluissa tarjotaan polvijärveläisille työnantajille apua työntekijöiden rekrytoimiseen sekä erilaisten rahallisten tukien hakemiseen.

Työllisyyspalveluiden kautta voi myös hakea työllistämisen kuntalisää ja saada palkkatukineuvontaa. Jos sinulle herää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä!

Kuntalisä

Työllistämisen kuntalisä 2024

Työllistämisen kuntalisä voidaan myöntää työnantajalle, joka työllistää vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneen polvijärveläisen työttömän työssäoloehdon täyttävään työsuhteeseen.

Palkatun työntekijän työajan tulee olla vähintään 18 tuntia/viikko ja työn keston vähintään neljä viikkoa. Työllistämisen kuntalisää voidaan myöntää yrityksille, järjestöille, säätiöille ja yksityisille työnantajille yhdestä henkilöstä/vuosi.

Kuntalisän suuruus on 350 €/kk. Työllistämisen kuntalisää myönnetään varattujen määrärahojen puitteissa ja hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kuntalisämahdollisuus on selvitettävä ennen hakemuksen lähettämistä työllisyyspalveluihin.

Kuntalisäpalkkion voi kohdentaa mm. koulutus-, työhyvinvointi-, työväline-,työvaate-, tms. kuluihin. Mikäli kuntalisä kohdennetaan palkkakuluihin ja työnantaja saa samalla palkkatukea voi kuntalisä vaikuttaa palkkatuen määrään. Hakija itse selvittää mahdolliset vaikutukset TE-toimistosta.

Kuntalisän kesto on 4–35 viikkoa. Tukea myönnetään pääsääntöisesti enintään työssäoloehdon täyttävälle ajalle. Kuntalisää ei myönnetä, mikäli työnantaja saa 100% palkkatuen tai jos rahalliset tuet ylittävät bruttopalkan.

 

Yhdistystyöllistäminen

Rekisteröity yhdistys voi työllistää palkkatuella henkilön, jos kyseisen yhdistyksen työtehtävät tukevat hänen työllistymistavoitettaan. Yhdistystyö auttaa kehittymään ammatillisesti, vahvistaa työelämätaitoja, rohkaisee ja luo uskoa omiin mahdollisuuksiin sekä helpottaa jatkotyöllistymistä avoimille työmarkkinoille. Yhdistys saa nykyiseen toimintaan lisätyövoimaa ja voi lisäksi kehittää toimintaansa uuteen suuntaan. Koska yhdistys toimii työnantajana, se voi hakea palkkauskustannuksiin palkkatukea TE-toimistolta.

Yhdistyksen on mahdollista hakea TE-toimistosta 100 % palkkatukea vähintään 2 vuotta työttömänä olleen henkilön työllistämiseen. Tukea maksetaan henkilöä kohden enintään työssäoloehdon täyttymiseen saakka. Palkkatuen myöntämisestä päättää aina TE-toimisto.

  • palkkatuen määrä on 100 % aina 65 % työaikaan saakka. Enimmäismäärä on 1800 e/kk (vuonna 2020)
  • palkkatuettu jakso on enintään 10 kuukautta

 

Yhdistystyöllistämisen tukipalvelut

Polvijärven kunta tukee rekisteröityneitä yhdistyksiä kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti 5.9.2022 alkaen. Yhdistystyöllistämisen tukea voidaan myöntää rekisteröidylle yhdistykselle, joka työllistää polvijärveläisen pitkäaikaistyöttömän palkkatuella.

Palkkaennakkolaina

Ensimmäisen kuukauden palkkakuluja vastaava palkkaennakkolaina auttaa yhdistystyönantajia, joilla ei ole omarahoitusosuutta ensimmäisen palkan maksamiseen ennen palkkatuen ensimmäistä maksatusta. Laina palautetaan viimeistään palkkatuen viimeisen maksatuksen yhteydessä. Palkkalainan enimmäismäärä perustuu palkkatukipäätökseen.

Työnantajapalvelu

Palkkatukityösuhteen ajalle kunta tarjoaa mahdollisuutta käyttää maksutonta työnantajan tukipalvelua. Palvelu sisältää mm. palkkatukihakemukset ja -maksatukset, palkanlaskennan sekä avun työsopimusten kirjoittamiseen ja työnantajavelvoitteiden hoitamiseen.

Hakulomake hakuohjeineen löytyy sivun alareunasta.

Työllistämisbonus

Kunta maksaa palkkatukityön ajalta 100 €/kk työllistämisbonuksen yhdistykselle, joka työllistää polvijärveläisen pitkäaikaistyöttömän. 100€/kk työllistämispalkkio maksetaan ensimmäiseltä puolelta vuodelta ja 150€/kk seuraavalta puolelta vuodelta. Työllistämisbonuksen voi kohdentaa muun muassa työvälineisiin, -vaatteisiin tai matkakorvauksiin.

 

Lisätietoja ja apua tuen hakemiseen työllisyyspalveluista:

Anne Purmonen

Työllisyyspalvelujen esihenkilö

040 104 6207

anne.purmonen@polvijarvi.fi

Palkkatuki työnantajalle

Palkkatuki

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota te-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatukea voivat saada yritykset muut yhteisöt, kuten yhdistykset, säätiöt, rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat ja seurakunnat sekä kunta.

Lisätietoa saa palkkatuesta saat te-palveluiden työnantaja -sivuilta  ja työllisyyspalveluista. Kunnan palkkatukipaikoista lisätietoja antaa työllisyyskoordinaattori Anne Purmonen, yhdistysten ja yritysten palkkatukiasioista työhönvalmentaja Anna Leminen.

Työllistä nuori kesätöihin

Työllistä nuori kesätöihin

Paikalliset yrittäjät, yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat työllistää polvijärveläisiä nuoria kesätöihin kunnan avulla. Nuori työllistetään 10 työpäiväksi (6 tunniksi 5 arkipäivänä viikossa).

Polvijärven kunta tekee nuoren kanssa työsopimuksen, maksaa palkan (36,00 euroa / työpäivä) sekä huolehtii työnantajamaksuista ja vakuutuksista. Yrittäjän, yhdistyksen tai yksityishenkilön ei tarvitse muuta kuin sopia nuoren kanssa kesätyöstä.

Kunta laskuttaa työnantajalta kunkin kesätyöntekijän kohdalta 36,00 euroa / työpäivä.

Lisätietoja nuorien työllistämisestä kesäksi saa vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Haloselta.

 

Yhteystiedot:

Vapaa-aikakoordinaattori Sirpa Halonen
sirpa.halonen@polvijarvi.fi
Puh. 040 104 6204

Kuntalisä hakulomakkeet ja -ohjeet

Hakuohjeet ja -lomakkeet

Alta löydät Polvijärven työllistämisen kuntalisän sekä yhdistystyöllistämisen tarkemmat hakuohjeet sekä ladattavat hakulomakkeet. Allekirjoitettu hakemus lähetetään liitteineen osoitteeseen:

Polvijärven kunta
Anne Purmonen
Polvijärventie 22
83700 Polvijärvi

Asiakirja- ja mediatiedostot

Työnantajalle linkkilista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Anne Purmonen Työllisyyspalvelujen esihenkilö 040 104 6207 anne.purmonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute